27 / 04 / 2024

Migros’ta küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar ne kadar?

Migros’ta küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar ne kadar?

Migros, İslami usullere uygun bir şekilde kesimi yapılmış kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan satacak. Kurbanlık fiyatları kg ağırlığına göre farklılık gösteriyor.



Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvan arayışları da arttı. Migros, bayram öncesi yaptığı yazılı açıklama ile Kurban Bayramı’nda İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda kesimi gerçekleştirilmiş kurbanlık satışı yaptığını duyurdu.

Migros’ta küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar ne kadar?

Migros yetkilileri, kaliteli ve güvenceli hizmet anlayışı ile Kurban Bayramı’nda da müşterilerinin yanında olduklarını bildirdi. Migros mağazalarında; 30-35 kg arasında ağırlığa sahip, koli ağırlığı ise yaklaşık 12-16 kg olan kurbanlık Karaman küçükbaş hayvanlar 5 bin 990 liradan satılıyor.

Ortalama ağırlığı 38-42 kilo olan, koli ağırlığı ise yaklaşık 16-20 kilo gelen kurbanlık Kıvırcık küçükbaş hayvanlar 6 bin 990 liradan satışa sunuluyor. Diğer yandan en fazla 1/7 hisseli büyükbaş kurbanlıkların ise sakatat içermeden yaklaşık 23-27 kg arasında kemiksiz hisse şekilde 11 bin 990 liradan satışa sunulduğu bildirildi.

Kurbanlık kesiminde; büyükbaşlarda sakatat, deri ve kemiklerin tamamı hayır kurumlarına bağışlanıyor. Bağış belgelerinin ise koli içerisinde kurban sahiplerine teslim edildiği kaydedildi. Migros yetkilileri, küçükbaş kurbanlıkta vekalet verenin, büyükbaş kurbanlıkta ise vekalet veren hissedarların adının noter ve din görevlisi huzurunda okunarak kesim yapıldığını kaydetti.


Geri Dön