28 / 04 / 2024

Migros'tan dev atılım! 5 yıllık planda yeni bir migros

Migros'tan dev atılım! 5 yıllık planda yeni bir migros

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, Migros’un 70 yılda bir süpermarketten çok öte bir hizmet evrenine ulaştığını, bu yıl 6,5 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tort, Migros Grubu her yıl katlanarak büyürken, iştirakler ve yeni girişimlerin 5 yılda ilave bir Migros şirketi daha olu



Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, cumhuriyetin 100 yılının 70’inde Migros olarak var olmanın ve sayısız ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. “İçimizden yeni şirketler doğuyor” diyen Tort, bu şirketlerle perakendeye yepyeni iş kolları kazandırdıklarını belirtti. 

Türkiye Gazetesi'nden Önder Çelik'in haberine göre, hem fiziki mağazacılık hem de eve teslimatta büyüme hedeflediklerini anlatan Tort “Online operasyonlarımızı 3 yıl içerisinde 3’e katlayacağız. Migros Yemek, 3 yıl içinde bugünkü market siparişlerimiz seviyesine gelecek. MoneyPay’i her 2 müşterimizden 1’inin kullanmasını hedefliyoruz. Perakende medya firmamız Mimeda ise marka sayısını önümüzdeki yıl 750’ye çıkaracak. Paket Taxi ile yeni ve verimli teslimat modellerine yatırım yapıyoruz. Ocak ayında kozmetik mağaza zincirimiz Mion’u açtık. 2024 sonuna kadar ise 150 mağaza sayısına ulaşacak. Elektrikli araç şarj istasyonu Migen ile de 2024 sonuna kadar Türkiye’de 100 ayrı noktada şarj istasyonları kuracağız. Ayrıca Gurmepack’in de hissedarı oluyoruz, paketli yemek alanındaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

2023’TE 6,5 MİLYAR TL YATIRIM
Migros Grubu katlanarak büyürken, iştiraklerinden gelen yeni hizmet alanlarının Migros’un büyümesini de aşan bir büyüme gerçekleştireceğine işaret eden Tort, şöyle konuştu: Böylece, 5 yıl içinde ilave bir Migros şirketi daha oluşturacağız. Geleceğin perakendesi için yapacağımız yatırımlarla Türkiye’nin en kapsamlı ve en çeşitli hizmet ağını kuruyoruz. Şu anda tedarikçilerimiz, kooperatiflerimiz, alım yaptığımız çiftçi ve besicilerimizle birlikte 23 bin 500 iş ortağımız var. Türkiye GSYH’sı 2022’de 15 trilyon TL. 2022’de çalıştığımız 9.504 tüzel kişiliğin toplam cirosu 3,5 trilyon TL. Türkiye 2022 GSYH büyüklüğü ile karşılaştırdığımızda bu hacim dörtte birine denk geliyor. Migros, Türkiye ile büyüyor. Migros büyürken, ekonomik büyümeyi de yaygınlaştırıyor. Mağazadan depoya, merkez yönetimden bölgesel yönetime kadar dijitalleşme ve inovasyona kesintisiz yatırımla operasyonlarımızda verimlilik sağlıyoruz. 2023’te 6,5 milyar TL yatırım gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, tedarik zinciri açısından önümüzdeki büyümeyi besleyecek şekilde 2 yılda dağıtım merkezi alanımızı yüzde 50’nin üzerinde büyüteceğiz. 2024 yılında yatırımlarımızı kesintisiz şekilde sürdüreceğiz. 68 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Her yıl 5 bin istihdam oluşturuyoruz.

MÜŞTERİYE 15 DAKİKA İÇİNDE ULAŞACAK
Tamamen yerli yönetim ve yerli sermayeyle Anadolu Grubu bünyesinde yer aldıklarını vurgulayan Özgür Tort “Migros’un hane erişimi bugün yüzde 100’e ulaştı. Hedefimizi şöyle belirledik: Türkiye’nin her bir ilçesinde müşterilerimiz en geç 15 dakika içinde Migros’a ulaşacak ya da Migros 15 dakika içinde onlara ulaşacak. Şu an 20-25 dakikada bu işlemi yapıyoruz” dedi.

15 BİN ÜRÜNDE %50’YE VARAN İNDİRİM
Özgür Tort “189 kategoride 3.036 adet marka ile ürün çeşidimiz 50 bine yakın. Tüketicilerimizin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için yılın kalan 70 gününde 70 büyük kampanya ile evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 15 bini aşkın üründe yüzde 50’ye varan indirimler sunuyoruz” diye konuştu. Tort, bazı ürünlerde, indirim döneminde zararına satış yapacaklarını söyledi.

GES’E 100 MİLYON DOLAR YATIRIM
Migros’un yıllık 600 bin MWh elektrik tüketimi olduğunu vurgulayan Tort “Şirketimiz GES yatırımları ile üçte birini kendi üretme kararı aldı. Bunun için 100 milyon dolar yatırım yapacağız. 4 büyük dağıtım merkezimizin çatıları tamamlandı. Arazi gelişimi çalışmalarına devam ediyoruz. Malatya’da kurulacak sistemle 300 mağaza elektriğini karşılayacağız” açıklamasını yaptı.

RAF ENFLASYONU YÜZDE 70-75 
Migros’un cirosunun yüzde 77’sinin tarıma dayalı olduğunu, yılda yaklaşık 500 bin ton meyve-sebze sattıklarını anlatan Tort, işletme giderleri dahil edilirse meyve-sebze satışından kâr etmediklerini ancak yerel üretime destek vermenin daha önemli olduğunu söyledi. Sözleşmeli tarım ile yüzde 100 yerli mercimek üretimine başlayacaklarını ifade eden Tort, 14-15 bölgede daha yerel kalkınma atağı gerçekleştireceklerini kaydetti. Migros’un raf enflasyonunun yüzde 70-75 civarında olduğunu ifade eden Tort “Biz alış fiyatımız değişmeden satış fiyatımızı değiştirmiyoruz” dedi. Tort, 2030’a kadar tedarik zincirinde israfı yarı yarıya azaltacaklarını, QR Kod’a geçerek son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin kasadan geçmesi sorununu da ortadan kaldıracaklarını vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön