09 / 05 / 2024

Migros'un hedefi 4 yılda 3 bin mağaza!

Migros'un hedefi 4 yılda 3 bin mağaza!

Migros, 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere, 4 yıl içinde toplam mağaza sayısını 3 bine ulaştırmayı hedefliyor



Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin 17 temmuz cuma günü yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince, finansal ve yatırım ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ile MH Perakendecilik
T.A.Ş ve grup şirketleri arasında imzalanan finansman sözleşmesi kapsamında ek sözleşme imzaladığı belirtildi.

Sözleşme uyarınca şirkete tahsis edilen kredinin 68 milyon 835 bin avro tutarındaki kısmının mayıs 2015 vadeli ve 1 milyar 170 milyon 235 bin avro tutarındaki kısmının mayıs 2018 vadeli olmak üzere toplam 1 milyar 239 milyon 70 bin avro olduğu ifade edilen açıklamada, kredi veren bankalar lehine MH Perakendecilik ve T.A.Ş'ye ait Migros Ticaret A.Ş hisselerinin teminat gösterildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Şirketin hem finansal ihtiyaçlarına kaynak yaratacak hem de büyüme programını destekleyecek bu kredinin koşulları, Migros Ticaret A.Ş'nin bugünkü finansal performansının ve uzun vadede şirketin büyüme potansiyeli ile ulaşacağı konumunun göstergesidir. Şirketimizin ana stratejisi büyüme odaklıdır. Bu kapsamda, Şirketimiz 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere 4 yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu organik büyüme programının yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek, şirketin değerini ve nihayetinde hissedar değerini artırmak için çaba gösterilecektir."
A.A

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Migros, 1.2 milyar euro krediyle 3 bin mağazaya ulaşacak

1.2 milyar euro kredi aldığını açıklayan Migros bu yıl 400 mağaza açmayı planlıyor. Şirketin hedefi 3 bin noktada müşteriye ulaşmak
Migros, 400 tanesi 2009'da açılmak üzere, 4 yıl içinde toplam mağaza sayısını 3 bine ulaştırmayı hedefliyor. Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin 17 Temmuz cuma günü yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince, finansal ve yatırım ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank ile MH Perakendecilik ve grup şirketleri arasında imzalanan finansman sözleşmesi kapsamında ek sözleşme imzaladığı belirtildi. Sözleşme uyarınca şirkete tahsis edilen kredinin 68 milyon 835 bin eurosunun Mayıs 2015 vadeli, 1 milyar 170 milyon 235 bin euro tutarındaki kısmının Mayıs 2018 vadeli olmak üzere toplam 1 milyar 239 milyon 70 bin euro olduğu ifade edilen açıklamada, kredi veren bankalar lehine MH Perakendecilik'e ait Migros hisselerinin teminat gösterildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Şirketin hem finansal ihtiyaçlarına kaynak yaratacak hem de büyüme programını destekleyecek bu kredinin koşulları, Migros'un bugünkü finansal performansının ve uzun vadede şirketin büyüme potansiyeli ile ulaşacağı konumunun göstergesidir. Şirketimizin ana stratejisi büyüme odaklı. Bu kapsamda, 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere 4 yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşmayı hedeflemekte. Bu organik büyümenin yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek."
Sabah

Migros 1.24 milyar Euro'luk yatırımın musluğunu açtı     

Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden Migros, 400'ü bu yıl olmak üzere 4 yılda 3000 mağazaya ulaşma hedefi için gerekli krediyi kullanmaya başladı. Şirkete yakın kaynaklar, Migros'un 2008 yılı Şubat ayında Koç Grubu tarafından İngiltere merkezli özel girişim şirketi BC Partners'ın çoğunluk hissedar olduğu Moonlight Capital'e satışı sırasında bir finansman paketi oluşturulduğuna dikkat çekti. Aynı kaynaklar şunları söyledi: "Garanti Bankası, İş Bankası, Akbank ve Türkiye Vakıflar Bankası tarafından oluşturulan kredi paketinin taraflarından birisi de Migros idi. Yani sağlanan finansmanın bir kısmı Migros'un alınması için Koç Grubu'na aktarıldı. Bir kısmı İMKB'de işlem gören Migros hisselerinin çağrı yoluyla toplanmasında kullanıldı. 1 milyar 240 milyon Euro da Migros'un geleceğe yönelik yatırımlarının finansmanına ayrıldı. Yani yatırımın musluğunu açtılar."
Hürriyet

Türkiye'nin en büyük perakendecisi Migros 1.670 yeni mağaza açıyor

Perakende devi Migros 2.7 milyarlık yatırım kararıyla `tünelin ucunda araba değil ışık' olduğunu gösterdi. Migros sadece bu yıl 400 mağaza açacak, binlerce kişiye istihdam sağlayacak

Türkiye krizin bitip bitmediğine yönelik `tünelin ucunda ışık mı var, araba mı var' tartışması yaparken, ekonomik canlılığın en önemli göstergesi olan perakende sektörünün bir numarası Migros, tarafını belli etti. Halen bin 370 mağazası bulunan Migros, 1.24 milyar Euro (2.67 milyar TL) yeni yatırım kararı alarak 4 yıl içinde mağaza sayısını 3 bine çıkarmak için harekete geçti. Şirket, tarihinin en büyük yatırımı için bankalarla kredi anlaşması yaparken mağazalardan ilk 400'ü bu yıl içinde açılacak. Tüm yeni mağazalar 2012'ye kadar tamamlanarak hizmete girecek.

PİYASALARA CAN VERECEK YATIRIM

Migros, bu hamlesiyle sadece kendisini büyütmekle kalmayıp sektördeki rekabet nedeniyle rakiplerini de yeni yatırımlara zorlayacak. Bu yüzden Migros'un kararınıo perakendedeki istihdam piyasasının ve bağlı olarak gayrimenkul ve mağaza ekipmanları sektörü başta olmak üzere perakendeye iş yapan pek çok sektöre ivme vermesi bekleniyor. 12 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan Migros'un bu dev yatırım hamlesi, dün borsaya da açıklandı. Şirketten yapılan açıklamada finansal ve yatırım ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ile toplam 1.24 milyar Euro'luk kredi sözleşmesi imzalandığı belirtildi. Açıklamaya göre teminat olarak da Migros hisseleri gösterildi.

SATINALMA FIRSATLARINA DA BAKACAK

Kredi anlaşmasına Migros'u geçtiğimiz yıl Koç Grubu'ndan satın alan BC Partners'a bağlı MH Perakendecilik imza attı. Borsa'ya yapılan açıklamada, ana stratejisi büyüme odaklı olan Migros'un, 400 tanesi bu yıl açılmak üzere 4 yıl içinde 3 bin mağazaya ulaşmayı hedeflediği belirtilerek "Organik büyüme programının yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek, şirketin değerini ve nihayetinde hissedar değerini artırmak için çaba gösterilecektir" denildi. o EKONOMİ SERVİSİ

İlk sinyali Özaydınlı verdi

`Dürüst satıcı' sloganıyla hizmet veren Migros'un Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, 1.24 milyar Euro'luk yatırımın sinyalini iki ay önce vermişti. Özaydınlı krize rağmen ürkek planlarla kendi potansiyellerini daraltmadıklarını açıklarken haftada 8 mağaza açarak yüzde 20 büyüme öngördüklerini ifade etmişti.

12 bin kişiye iş imkanı doğacak
Halen 66 ilde, 255 Migros, 296'sı Tansaş, 788'i Şok, 9'u Macro Center ve 6 5M olmak üzere toplam bin 370 mağaza ile hizmet veren Migros Ticaret, 4 yıl içinde açacağı bin 670 yeni Migros mağazası ile iki kat büyüme sağlayacak. Bu büyüme planına paralel olarak halen 16 bin olan çalışan sayısı, önümüzdeki 2 yılda 12 bin kişi daha artıracak. Migros'un mevcut 750 bin metrekare olan net satış alanı da önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyon 300 bin metrekareye yükselecek. Satış alanı Tansaş ve Şok mağazaları da dahil edildiğinde 2 milyon metrekareyi bulacak. Migros ayrıca 2008 yılında 5 milyar TL olan cirosunu 2012 yılında katlayarak 10 milyara ulaştırmayı hedefliyor. Migros'un bu yılın sonundaki ciro hedefi ise 6 milyar.

Koç'tan `Ayışığı Sermayesi' aldı

Migros'un yatırım kararı alması yabancı sermayenin Türkiye'ye bakışı açısından da önem taşıyor. Koç Grubu, geçen yıl Migros'un yüzde 50.8'ini 1 milyar 977 milyon liraya Moonlight Capital'e satmıştı. Moonlight Capital (Ayışığı Sermayesi), ısıtma ürünleri üreticisi Baymak'ın İngiliz ortağı konumundaki BC Partners'in kontrolünde bulunuyor. BC Partners, 11 milyar Euro'luk sermayesiyle fon girişim firmalarının lideri konumunda bulunuyor. Moonlight Capital, Migros'u aldıktan sonra Türkiye'de `Mh Perakendecilik' ve `Moonlight Perakendecilik' adıyla iki şirket kurdu.
Star

Migros'un hedefi 4 yılda 3 bin şube

Perakende zinciri Migros, finansal ve yatırım ihtiyaçları için bazı yerli bankalardan toplam 1.24 milyar euro kredi aldı. Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, kredinin 68.8 milyon euroluk kısmı Mayıs 2015, 1.17 milyar euro tutarındaki kısmı Mayıs 2018 vadeli olacak.
Migros'a kredi veren bankalar şöyle: Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank.  Şirket tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Ana stratejisi büyümek olan Migros 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere 4 yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu organik büyüme programının yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek, şirketin değerini ve nihayetinde hissedar değerini artırmak için çaba gösterilecektir.''
Akşam

2018 vadeli milyarlık kredi

Migros, 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere, 4 yıl içinde toplam mağaza sayısını 3 bine ulaştırmayı hedefliyor. Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin 17 temmuz cuma günü yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince, finansal ve yatırım ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ile MH Perakendecilik T.A.Ş ve grup şirketleri arasında imzalanan finansman sözleşmesi kapsamında ek sözleşme imzaladığı belirtildi. Sözleşme uyarınca şirkete tahsis edilen kredinin 68 milyon 835 bin avro tutarındaki kısmının mayıs 2015 vadeli ve 1 milyar 170 milyon 235 bin avro tutarındaki kısmının mayıs 2018 vadeli olmak üzere toplam 1 milyar 239 milyon 70 bin avro olduğu ifade edilen açıklamada, kredi veren bankalar lehine MH Perakendecilik ve T.A.Ş'ye ait Migros Ticaret A.Ş hisselerinin teminat gösterildiği kaydedildi.
Yenişafak

Migros, 1.700 mağaza açacak 
 
Perakende sektörünün lideri Migros, Garanti Bankası, Akbank, Vakıflar Bankası ve İş Bankası ile uzun vadeli toplam 1 milyar 239 milyon Euro kredi anlaşması imzaladı Buradan gelecek para ile şube ağı genişletilecek. Şirket 400'ü bu yıl olmak üzere dört yılda toplam 1.700 mağaza açmayı planlıyor. Böylece Migros'un halen 1.372 olan mağaza sayısı 3 bine çıkacak.
Zaman

Migros'un kredisi kafaları karıştırdı

Türkiye'nin önde gelen perakende zinciri Migros'un Koç Grubu'ndan İngiltere merkezli BC Partners'ın çoğunluk hissedarı olan Moonlight Capital'e satışı sırasında kullanılan 1,24 milyar avroluk kredinin `teknik' nedenlerden Türkiye'ye aktarımı dün kafaları karıştırdı.
Migros'dan dün yapılan 1,24 milyar avroluk ek sözleşme açıklaması yatırımcı çevrelerinde `Migros yeni bir kredi aldı' şeklinde yorumlanırken, bankacılık çevreleri ise bunun geçmiş dönemde alınmış ve kullanılmış krediler olduğunu vurguladı. Moonlight'ın bu krediyi 2008 Mayıs ayında bankalardan temin ettiği ve hemen ardından önce Koç Holding'ten Migros hissesinin alımında ardından da küçük yatırımcıların elindeki hisselerin alımında kullandığı öğrenildi. Yine bu süreçte bir yatırımcının elindeki büyük miktardaki Migros hissesinin de yine bu kredi ile satın alındığı öğrenildi. Aynı kaynak "Dört Türk bankasından temin ettiği krediden Moonlight'a sadece 70 milyon avro kaldı. Moonlight paranın neredeyse tümünü hisse alımında kullandı" dedi.
Migros dünkü açıklamasında Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ile MH Perakendecilik ve grup şirketleri arasında imzalanan finansman sözleşmesi kapsamında ek sözleşme imzaladığını duyurdu.
Şirketten bu konuda yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Hedef 3000 magaza
"Şirketin hem finansal ihtiyaçlarına kaynak yaratacak hem büyüme programını destekleyecek bu kredinin koşulları, uzun vadede şirketin büyüme potansiyeli ile ulaşacağı konumunun göstergesidir. Şirketimizin ana stratejisi büyüme odaklıdır. Bu kapsamda, Şirketimiz 400 tanesi 2009'da açılmak üzere dört yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşması hedefleniyor. Bu organik büyüme programının yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek, şirketin değerini ve hissedar değerini artırmak için çaba gösterilecektir."
Migros Genel Müdürü Özgür Tort yaptığı açıklamada bugün itibarıyla Migros mağaza sayısının yurtiçi ve yurtdışında 1372'ye ulaştığını belirterek "Bu yıl için açmayı hedeflediğimiz 400 yeni mağazanın 181'ini açtık" dedi. Geçen yıl 5.1 milyar TL ciro elde eden Migros'un, 2009 hedefi 6 milyar TL. Migros'un ciro artış hızı şirketin 2012'de `10 milyarlıklar kulübüne' girme iddia ve hedefinin devam ettiğini gösteriyor.  Şirket 2010 sonuna kadar toplam 12 bin kişiye yeni istihdam yaratmayı da hedefliyor.
Radikal

Migros'ta hedef, 4 yılda 3 bin mağaza

Perakende devi, finansman için ek sözleşme imzaladı

Migros, 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere, 4 yıl içinde toplam mağaza sayısını 3 bine ulaştırmayı hedefliyor.

Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin 17 temmuz cuma günü yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince, finansal ve yatırım ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ile MH Perakendecilik T.A.Ş ve grup şirketleri arasında imzalanan finansman sözleşmesi kapsamında ek sözleşme imzaladığı belirtildi.

Sözleşme uyarınca şirkete tahsis edilen kredinin 68 milyon 835 bin euro tutarındaki kısmının mayıs 2015 vadeli ve 1 milyar 170 milyon 235 bin euro tutarındaki kısmının mayıs 2018 vadeli olmak üzere toplam 1 milyar 239 milyon 70 bin euro olduğu ifade edilen açıklamada, kredi veren bankalar lehine MH Perakendecilik ve T.A.Ş'ye ait Migros Ticaret A.Ş hisselerinin teminat gösterildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Şirketin hem finansal ihtiyaçlarına kaynak yaratacak hem de büyüme programını destekleyecek bu kredinin koşulları, Migros Ticaret A.Ş'nin bugünkü finansal performansının ve uzun vadede şirketin büyüme potansiyeli ile ulaşacağı konumunun göstergesidir. Şirketimizin ana stratejisi büyüme odaklıdır. Bu kapsamda, Şirketimiz 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere 4 yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu organik büyüme programının yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek, şirketin değerini ve nihayetinde hissedar değerini artırmak için çaba gösterilecektir."
Dünya

Migros, dört yıl içinde 3 bin mağazaya ulaşmayı hedefliyor

Migros, 4 yıl içinde 3 bin mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyor

Geçen yılı 1191 mağaza ile kapayan Migros, bu yıl 181 mağaza açtı. Migros 2009'un tamamında 400, sonraki üç yılda ise 1400'den fazla yeni mağaza açacak. Böylece, Migros'un mağaza sayısı 2012 sonuna kadar 3 kat artmış olacak. Migros, bu hedefini gerçekleştirmek için her hafta ortalama 8 mağaza açacak.

12 bin yeni eleman
Migros'tan yapılan açıklamaya göre, bu hedef şirket satın alınırken Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve Akbank'tan kullanılan 1 milyar 240 milyon euro'luk kredinin bir kısmıyla gerçekleştirilecek. Söz konusu hedefle birlikte 750 bin metrekare olan net satış alanı da 1 milyon 300 bin metrekareye çıkacak.
Migros'un büyüme süreci devam ederken, şu anda 16 bin olan çalışan sayısı iki yıl içinde 12 bin kişi artacak. Migros, 2008'de 5 milyar lira olan cirosunu 2009'da 6 milyara, 2012 sonunda 10 milyara ulaştırmayı hedefliyor.
Koç Holding, 2007'de Migros'ta sahip olduğu yüzde 50.8 hisseyi 1 milyar 922 milyon liraya İngiliz Moonlight'a satmıştı. Moonlight daha sonra borsadan yaptığı alımlarla, Migros'taki payını yüzde 98'e çıkarmıştı.
Milliyet

Kriz ortamında yatırım için 1.24 milyar euroluk kredi aldı 
 
Migros 4 yılda mağaza sayısını 3 bine çıkarmayı hedefliyor

4 yılda mağaza sayısını 3 bine çıkarmayı hedefleyen Migros, bu büyümeyi finanse etmek için krize rağmen 1.24 milyar dolarlık kredi sağladı. Haftada 8 mağazayla sadece bu yıl 400 yeni mağaza açacak şirketin gündeminde pazardaki fırsatlara göre inorganik büyüme de var

Türkiye'nin en büyük perakende zincirlerinden Migros, küresel finans krizinin yarattığı durgunluğa rağmen 1.24 milyar euroluk kredi temin ederek piyasalara moral oldu. Garanti, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ile 68.8 milyon euroluk kısmı Mayıs 2015, 1.17 milyar euroluk kısmı ise Mayıs 2018 vadeli olmak üzere imzalanan finansman sözleşmesiyle şirket yatırımlarına da hız verecek. Şu anda bin 372 olan mağaza sayısını 4 yılda 3 bin mağazaya ulaştıracak olan Migros, sadece bu yıl 400 mağaza açacak. Migros, 2 yıl öncesine kadar haftada 2 mağaza açarken 2008 yılında bu rakamı haftada 5'e, 2009 yılında ise 8'e çıkardı.

Migros'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, şirketin yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince, 1 milyar 239 milyon 70 bin euro tutarındaki kredi şirketin hem finansal ihtiyaçlarına kaynak yaratacak hem de büyüme programını destekleyecek şekilde kullanılacak.

Kredi koşullarının Migros Ticaret A.Ş.'nin bugünkü finansal performansının ve uzun vadede şirketin büyüme potansiyeli ile ulaşacağı konumunun göstergesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Şirketimizin ana stratejisi büyüme odaklıdır. Bu kapsamda, şirketimiz 400 tanesi 2009 yılında açılmak üzere 4 yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu organik büyüme programının yanı sıra pazarda fırsatlar oluştuğunda inorganik büyüme alternatifleri de değerlendirilecek, şirketin değerini ve nihayetinde hissedar değerini artırmak için çaba gösterilecektir" denildi.

6 bin kişiye iş

Geçen yılı 5.1 milyar TL ciroyla kapatan ve bu rakamı 6 milyar TL'ye yükseltmeyi hedefleyen Migros, büyüme planı çerçevesinde bu yıl 6 bin kişiye de istihdam yaratacak. Migros Genel Müdürü Özgür Tort, geçtiğimiz aylarda düzenlenen 2009 yılı değerlendirme toplantısında krizin etkileriyle endişeye kapılmadan büyüme planlarını aynen hayata geçireceklerini açıklamış ve 2012 yılına kadar '10 milyar kulübü'ne girme sözü vermişti. Krize rağmen büyüyerek ve müşteri taleplerini öngörüp onları karşılayarak, müşteriyle daha fazla yakınlaştıklarına da dikkat çeken Tort, "Migros'un bir cesur adımına, müşterilerimizden 2 adımla karşılık aldık" demişti.

DÜNYA ŞİRKETİ YARATMAYI HEDEFLEDİ

Krize rağmen yatırım atağına kalkan Migros'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Bülent Özaydınlı, aynı zamanda Koç çatısı altındayken de markanın 1990-2000 yılları arasında çok hızlı bir şekilde büyümesinde ve yurtdışına açılmasında etkili olmuş bir isim. Migros'u 'dünya şirketi' haline getirme hedefiyle yoluna devam eden Özaydınlı, yeni yatırımların da en büyük destekçisi.

4 yılda 3 bin mağazaya ulaşacak

- Deloitte'un küresel perakendecilik sektörüne yön veren en büyük 250 şirketi sıralamasında Migros, 190'ıncı sırada yer alıyor.

- Dünyanın en hızlı büyüyen 12'nci perakende zincir şirketi olan Migros'un 18'i yurtdışında olmak üzere toplam mağaza sayısı bin 372'ye ulaştı. Toplam satış alanı ise 1 milyon 325 bin 161'e yükseldi.

- Bu yıl 400 mağaza açılması hedeflenirken 4 yılda mağaza sayısının 3 bine ulaşması planlanıyor.

- Perakende devi Migros'un çatısı altında Tansaş, Şok, Macrocenter gibi farklı formatlar da bulunuyor.

2008

Ciro 5.1 milyar TL

Mağaza sayısı 1.191

Satış alanı 698.000 m2

Müşteri artış oranı %11

2009

Yatırım hedefi 250 milyon TL

Ciro hedefi 6 milyar TL

Yerel zincirlerle Anadolu'da büyüyor

4 yıl içinde toplam 3 bin mağazaya ulaşmayı hedefleyen Migros, organik büyüme planlarının yanı sıra inorganik büyüme alternatiflerini de değerlendiriyor. Önce Akdeniz Bölgesi'nde özellikle Adana, Mersin ve Hatay'da yaygınlaşan 18 Yonca Marketi'ni bünyesine katan Migros, ardından Gaziantep'in önemli yerel perakende zincirlerinden Makmar'a ait 8 mağazayı da gruba dahil etti.

Dipnot

İstanbul Belediyesi ve İsviçre Migros Kooperatifler Birliği'nin girişimleri ile 1954 yılında kurulan Migros'un çoğunluk hisseleri Koç Grubu'na geçti. Koç Grubu bünyesinde iken 2005'te Tansaş satın alınarak sektörün en büyük satın almalarından biri gerçekleştirilirken perakende devi haline gelen Migros'un yüzde 50.8'i de 1.98 milyar TL'ye BC Partners'a ait Moonlight'a geçti.
Vatan
 


Geri Dön