19 / 05 / 2024

Milas'ta 300 konutlu TOKİ projesine 227 başvuru yapıldı!

 Milas'ta 300 konutlu TOKİ projesine 227 başvuru yapıldı!

Milas'ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yoksul vatandaşlara yönelik yapılan 300 konutlu projeye 227 kişinin başvurduğu bildirildi.



Milas'ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yoksul vatandaşlara yönelik yapılan 300 konutlu projeye 227 kişinin başvurduğu bildirildi.


Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, yaptığı açıklamada, bir ay içinde istenen belgeleri tamamlayan 227 kişinin konut sahibi olmak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Kuran, başvuran kişilerin üzerinde kayıtlı mal varlığı bulunup bulunmadığına yönelik araştırmanın ardından başvuru takviminin yeniden belirlenebileceğini ifade etti.


Konutlara başvuracak kişilerde 30 yaş üzeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, il veya ilçede en az 3 yıldır oturuyor veya il, ilçe nüfusuna kayıtlı olmak, Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olmamak, TOKİ'den daha önce konut almamak, kredi kullanmamak, kendisi, eşi veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulü bulunmamak gibi şartlar aranıyor.


Eşi vefat etmiş, çocuklu dul kadınlarda yaş sınırı aranmazken, babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar kadınlarda ise 25 yaş ve üzeri başvurular kabul ediliyor.


Yeşil kart sahipleri, 2022 sayılı Kanun kapsamında maaş alanlar ve 3294 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan yararlananlar da konutlar için başvurabiliyor. Başvuru şartlarına sahip ve en az yüzde 50 özürlü vatandaşlara yönelik, her projede 3 kontenjan bulunuyor.


Hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar, konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcı veya ailesi için ikamet koşulu aranacak. Alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde, sözleşmeleri feshedilecek.


AA/ Mutlu Hazer



Geri Dön