27 / 04 / 2024

Millet Bahçeleri İstanbulluları heyecanlandırdı!

Millet Bahçeleri İstanbulluları heyecanlandırdı!

Outdoor Factory Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Atatürk Havalimanı arazisine yapılması planlanan ve tamamlandığında dünyanın en büyük parklarından biri olacak Millet Bahçesi'nin yabancı turistler için de bir cazibe merkezi olabileceğini söyledi. 



Outdoor Factory Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Atatürk Havalimanı arazisine yapılması planlanan ve tamamlandığında dünyanın en büyük parklarından biri olacak Millet Bahçesi'nin yabancı turistler için de bir cazibe merkezi olabileceğini dile getirdi. Yedigöz; "Millet Bahçesi için dünyanın en büyük ekolojik tema parklarından birini tasarlıyoruz. Böyle bir park Türkiye'nin turizmine milyarlarca dolarlık katkıda bulunacaktır." diye açıklamada bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre , Millet Bahçesi'nin İstanbulluların yıllardır özlemini çektiği yeşil alanı şehre kazandıracağını ifade eden Yedigöz, buranın tamamlandığında dünyanın en büyük parklarından olacağını ve Türkiye'nin turizmdeki hedeflerine de büyük katkıda bulunacağını söyledi. 

Millet Bahçeleri İstanbulluları heyecanlandırdı!

Söz konusu kompleksin tema park dışında çok sayıda ürün ve ünitelere de ev sahipliği yapabileceğini ifade eden Yedigöz, burada özellikle engelli vatandaşlar için özel olarak geliştirdikleri ünitelerin de yer almasını planladıklarını dile getirdi. 

"Milyonlarca ziyaretçi çekecektir"

Yedigöz, her yıl Themed Entertainment Association (TEA) ve AECOM iş birliğiyle hazırlanan Küresel Cazibe Merkezleri ve Ziyaretçi Raporu (The Global Attractions and Attendance Report) araştırmasına göre dünyada en fazla ziyaret edilen 25 tema parkın toplam 244 milyon kişi tarafından ziyaret edildiği aktardı. 

Türkiye'nin bu devasa tema park pazarından hak ettiği payı alamadığını dile getiren Yedigöz, listeye bakıldığında bugün dünyanın en fazla ziyaret edilen tema parkı olan Florida'daki Magic World'un her yıl tek başına 20 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladığını bildirdi.

En fazla ziyaretçi çeken 10 tema parkın 6'sı ABD'de, 3'ü Japonya'da, 1'i ise Çin'de bulunuyor. İlk 10'da Avrupa'dan herhangi bir park bulunmuyor.   Dünyada en çok ziyaret edilen 10 tema park ve 2017 ziyaretçi sayısı şu şekilde:

Millet Bahçeleri İstanbulluları heyecanlandırdı!


Geri Dön