28 / 04 / 2024

Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak Millet Bahçesi projesinin detayları belli oldu. Millet Bahçesi'ne yönelik ilk kare ortaya çıktı..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim'de taşınacak İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yerine 'Millet Bahçesi' yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ilgili kamu kurumları harekete geçti.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Florya'daki devasa büyüklükteki arazi için projeler çizilmeye başlandı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı'nın ilgili birimleri de önerilerini proje haline getirmeye başladı. 11.7 bin dönümlük havalimanı alanına yapılacak Millet Bahçesi'ne yönelik ilk kare ortaya çıktı.

Millet Bahçesi nin detayları belli oldu!

Projenin ilk çiziminde havaalanı pistleri yürüyüş parkurları olarak düzenlendi. Kimi binalar, kongre alanı, müze, sergi salonları için korundu. Parkın tam ortasında ise büyük bir gölet planladığı da proje çizimi ile ortaya çıktı. Ağaçlandırılacak olan bölgenin içinde botanik parklar, çocuk oyun alanları, organik tarım bahçeleri gibi farklı aktivitelerin yapılacağı bölümler de dikkat çekti. Çevresinde 5 milyon vatandaşın yaşadığı 'Millet Bahçesi' için çizilen ilk projede metro ve otoparkların da parka entegre edildiği görüldü..

11 BİN 700 DÖNÜM

Bakırköy, Yeşilköy Yeşilyurt, kulesi Florya ve Sefaköy semtleri arasındaki Millet Bahçesi, benzer parklarla karşılaştırıldığında dünyanın 3'üncü büyüğü olacak.

 


Geri Dön