04 / 05 / 2024

Milletvekilinden '4 aile bir evde oturacak duruma geldi' çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

Milletvekilinden '4 aile bir evde oturacak duruma geldi' çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, Meclis'te de sık sık gündeme geliyor. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konu ile ilgili konuştu. 



Dün Meclis'te 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim
Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ettirildi. Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisinin 38’inci Birleşimi gerçekleştirildi. 

Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, Meclis'te de sık sık gündeme geliyor. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da bütçe görüşmelerinde kiralık ev fiyatları ile ilgili konuştu. 

Milletvekilinden 4 aile bir evde oturacak duruma geldi çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

İLAN SİTELERİNDE 7.500 TL-11.402 TL ARASINDA EV VAR MI?

Ali Mahir Başarır, söz konusu açıklamasında ülkenin, vatandaşların, devletten market kartı ya da
poşetlerle yiyecek ekmek alacak hale geldiğini belirtti ve bununla övünülmemesi gerektiğini söyledi. 

"Övüneceğiniz bir şey varsa verdiğiniz maaşla insanlar ne kadar geçinebiliyor?" diye konuşan Başarır, 2 Bakana da "Şu anda “sahibinden.com”lu emlakçıları açın bakalım 7.500-11.402 lirayla ev var mı Türkiye'de kiralık?" sorularını yönelttiğini belirtti. 

Ali Mahir Başarır,  söz konusu açıklamasında, 4 tane ailenin bir evde oturacak duruma geldiğine dikkat çekti. 

Milletvekilinden 4 aile bir evde oturacak duruma geldi çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

MERKEZ BANKASI BAŞKANI BİLE KİRALARDAN ŞİKAYETÇİ

Ayrıca, İYİ Parti  Ankara  Milletvekili Yüksel Arslan da bütçe görüşmelerindeki açıklamasında, asgari ücretlilerin, emeklilerin geçim sıkıntılarına değindi ve "Bugün gelinen noktada 4 bin lira dul ve yetim aylığı alan insanlar bulunuyor, milyonlarca insan temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk yaşıyor. 7 bin 500 Türk Lirası aylık alan yüz binlerce emekli tepki gösteriyor, milyonlarca insanımız yakacak kömür bulamıyor, doğal gaz ve elektrik masraflarını karşılayamıyor. İnsan onuruna yakışmayan bakımsız ve eski konutlarda yaşamak zorunda olan binlerce vatandaşımız mevcut. Asgari ücretliler açlık sınırının altında yaşama mücadelesi veriyor" ifadelerini kullandı. 

"Üniversite öğrencileri başını sokacak bir çatı bulamıyor, geleceğe umutsuz bakıyor" dedi. 

Yüksel Arslan, Merkez Bankası Başkanının bile kira fiyatlarından şikayetçi olduğunun altını çizdi.

Milletvekilinden 4 aile bir evde oturacak duruma geldi çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamasında, mevcut kiraların enflasyonun daha gerisinde kalması için zamana ihtiyaç olduğuna ikkat çekmişti.  Ulaşım ve yemek gibi hizmet gruplarında fiyat artışlarının yavaşlamasının 2024 sonlarında görüleceğini, kira ve eğitim gibi gruplarda ise biraz daha yavaş geleceğini aktaran Gaye Erkan, sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda artış olduğunu belirtti. 

"Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı" açıklamasında bulunan Gaye Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diyerek kendilerinin konut bulamadıklarına, müthiş pahalı olduğuna ve annelerine yerleştiklerine vurgu yaptı. 

Tüm bunların yanı sıra, kiralık konut fiyatlarında gerileme olduğu gündeme geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında otomotivde birinci ve ikinci el piyasasında, emlak piyasasında, kiralarda yüzde 20-25 civarında bir gerileme olduğunun altını çizdi. 

Fırsatçı ev sahipleri asgari ücret açıklanmadan zam peşine düştü!

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

İnsanlar ev almazsa kim neden inşaat yapsın? 


 


Geri Dön