28 / 04 / 2024

Milletvekilinden flaş açıklama: Kesilen cezalar emlak sektöründe fiyatları düşürdü! 

Milletvekilinden flaş açıklama: Kesilen cezalar emlak sektöründe fiyatları düşürdü! 

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, sık sık gündeme gelen emlak fiyatları ile ilgili konuştu. İşte Erkan'ın o açıklaması...



AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 36’ncı Birleşiminde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına "Aziz milletimizi ve onu temsil eden Gazi Meclisimizi saygıyla selamlarken,
bakanlıklarımızın 2024 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum" diyerek başlayan Necmettin Erkan, Ticaret Bakanlığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na yepyeni hedeflerle girdiğinin altını çizdi. 

Erkan, açıklamasında "Türkiye'nin 2053 yılı hedefi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olmaktır, satın alma gücü paritesine göre ilk 5 planlanıyor, ayrıca dünyanın en değerli 100 markası arasında en az 5 markaya sahip olunması hedefleniyor" diye konuştu.

Milletvekilinden flaş açıklama: Kesilen cezalar emlak sektöründe fiyatları düşürdü! 

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, bütün bunlar için Türk devletinin istikbaline, Türkiye'nin Yüzyılı’na
inanmak gerektiğine vurgu yaptı. 

Erkan, söz konusu açıklamasında "Ticaret Bakanlığında uzun seneler çalışmış birisi ve Ahilik kültürünün ve teşkilatının geçmişte sağladığı toplumsal yararları bilen ve aynı zamanda Kırşehirli bir kardeşiniz olarak, inşallah, Ahilik vakfı kanununun 2024 yılı içerisinde Gazi Meclisimizde sizlerin de desteğiyle yasalaşmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Ekonomiye ilişkin olarak da son dönemlerde atılan adımlarla güven endekslerinde toparlanma izlendiğini dile getiren Erkan, "Ülkemiz, PMI endeksi eylül ayında 49,6’yla eşit değere yakın kaydedildi. Diğer taraftan, 19 serbest bölge talepleri karşılamada zorlanıyor. Bu kapsamda, serbest bölgelerimizde genişletme çalışmaları yapılıyor" dedi ve bu amaçla, Ticaret Bakanlığının yaptığı 23 adet serbest ticaret, 4 de tescilli ticaret anlaşması adımları ve ikili, çok taraflı temaslarını takdirle izlediklerinin altını çizdi. 

Milletvekilinden flaş açıklama: Kesilen cezalar emlak sektöründe fiyatları düşürdü! 

"Tarih boyunca iktisadi bunalımlar küresel düzeyde birtakım fiyat dalgalanmalarına yol açmış, o da fahiş fiyat artışlarını tetiklemiştir; bunu fırsat bilenler ise piyasaları manipüle ederek kolay yoldan para kazanmayı marifet saymakta" açıklamasında bulunan Necmettin Erkan, bu kolaycılığı kendine meslek edinenlerin, milletinin hukukunun her şeyin üstünde olduğunu unutmaması gerektiğini aktardı. 

"Ticaret Bakanlığımız  son dönemde yaşanan fahiş fiyat artışları ve stokçulukla da sonuna kadar mücadele ediyor" diyen Erkan, bu kapsamda sektörlerde rekabetçi, adil ve istikrarlı piyasa yapısını bozucu davranışlara karşı vatandaşların korunması için pek çok düzenleme yapıldığını söyledi. 

Erkan, konuya ilişkin açıklamasını "Yine, otomotiv ve emlak sektöründe birçok düzenleme hayata geçirildi; bunların neticesinde 316 milyon TL para cezası uygulandı ve bu sektörlerde fiyatlar düşürüldü" diyerek tamamladı. 

Yoksulluk sınırı 47 bin 544 TL'ye yükseldi! Asgari ücretin dört katı...

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Ankara'ya 490 konut ve 98 ofislik yeni proje geliyor!


Geri Dön