27 / 04 / 2024

Milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Devlet, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmazları, özel şahıslar gibi satın alma suretiyle elde edebiliyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçesi örneği!



Milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Devlet, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmazları, özel şahıslar gibi satın alma suretiyle elde edebiliyor. Ancak Devlet, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinden farklı bir satın alma prosedürüne tabi tutuluyor. 

 

Yani, Devlet mal satın almak için özel kişilerden farklı bazı işlemler yapmak zorunda oluyor. Devlet kamu hizmetlerinin görülmesi için mal satın almak istediğinde bu işlemin hukuken geçerli olabilmesi, ihale mevzuatına uygun hareket edilmesine bağlı oluyor. 


Devletin ya da onu temsil eden ajanların istediği zaman istediği kişilerden istediği şekilde mal satın almaları söz konusu olmuyor. 


Devletin satın alma yolu ile mal edinmesinde gerçek ya da özel hukuk tüzel kişisinin de rızası bulunuyor.  Yani bir zorlama olmuyor.  Devletin mal satın almasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanıyor.  İşte, milli emlak satın alma dilekçesi örneği!


Milli emlak satın alma dilekçe örneği..



............ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE


İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. metrekare yüzölçümlü taşınmazın …………. / …………. oranındaki hissesi / tamamı Hazineye ait taşınmazı 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre satın almak istiyorum.


Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..


Ad Soyad (İmza)


Adres:


T.C.Kimlik No:

Telefon No:



Milli emlak kiralanır mı?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 


Geri Dön