06 / 05 / 2024

Milli Mücadele Parkı ve Müzesi Açıldı!

Milli Mücadele Parkı ve Müzesi Açıldı!

CHP İl Başkanı Ali Engin ise Milli Mücadele Parkı ve Müzesi'nin, CHP'nin kuruluş felsefesini ifade eden bir eser olduğunu anlattı.Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da söz konusu parkın Karşıyaka'ya çok yakıştığını ifade etti...




CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Maalesef ülkemizde, ayrıştırmaya, bölüştürmeye neden olan bir coğrafyayla karşı karşıyayız" dedi.


Tamaylıgil, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Milli Mücadele Parkı ve Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, liderlikte "büyük adam" olmanın önemi bulunduğunu, "büyük adam" olabilmenin yolunun akılcılık ve bilimden geçtiğini söyledi.


Ulusal ile evrenselin, ulusalcılıkla insancıllığın birleştirilebildiği ülkelerde insanlar arasında ayrım olmayacağına işaret eden Tamaylıgil, "Maalesef ülkemizde, ayrıştırmaya, bölüştürmeye neden olan bir coğrafyayla karşı karşıyayız. Birileri barış ve demokrasi adı altında masumları küçük çocukları zulümle karşı karşıya bırakıyor. Birileri de projelerinin sonuçlarını izliyor" diye konuştu.


Barış ile kardeşlik istediklerini vurgulayan Tamaylıgil, suçlunun cezasını savaşla çekmediğini, savaşların insanlık için en büyük ceza olduğunu belirtti.


Bazı kamu kurumlarının tabelalarından TC ibaresinin kaldırılmasını da eleştiren Tamaylıgil, şunları kaydetti:


"Tehdit ve baskıdan korkanlar, günü kurtarabilirler ama yarın boyunlarındaki taşın ağırlığı başlarını hep öne eğecektir. Bizim her zaman başımız dik olacaktır. Laik demokratik cumhuriyetin ibaresi TC'yi yazamıyoruz. Ama biz bunlarla mücadele etmeyi biliriz. Aydınlanma ışığını yakıp uyanık kalma zamanıdır. İzmir'i hayal edenler, hadi canım siz de.  İzmir  CHP'dir, CHP kalacak. Tüm Türkiye'de İzmir'in yansımalarını göreceğiz."


CHP İl Başkanı Ali Engin ise Milli Mücadele Parkı ve Müzesi'nin, CHP'nin kuruluş felsefesini ifade eden bir eser olduğunu anlattı.Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da söz konusu parkın Karşıyaka'ya çok yakıştığını ifade etti.Konuşmaların ardından, Tamaylıgil ve beraberindekiler, Milli Mücadele Parkı ve Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.



Hürriyet Gazetesi


Geri Dön