05 / 05 / 2024

Milli Piyango Şırnak'ta öğretmenlere apart konut yaptıracak!

Milli Piyango Şırnak'ta öğretmenlere apart konut yaptıracak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve Şırnak Valiliği arasında yapılan işbirliği ile Şırnakta görev yapan öğretmenlerin kalacak yer sorunu yaşamamaları için proje geliştirildi



Türkiye'nin üç kurumu Şırnak'ta öğretmenler için apart tipi konut yaptırılması için protokol imzaladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve Şırnak Valiliği arasında yapılan işbirliği,  Şırnakta görev yapan öğretmenlerin kalacak yer sorunu yaşamaları nedeniyle geliştirildi. Milli Piyango adının verileceği konut projesinde yer alacak konut sayısı ise 350 adet olarak belirlendi. Konutlar Şırnak merkezde 23 olarak planlanırken, ilçelerden Güçlükonakta 47,  İdilde 91,  Beytüşşebapta 24, Silopide 45, Uluderede 107 ve Cizrede 13 olarak tasarlandı. 18 milyar liralık projedeki tüm harcamalar Milli Piyango İdaresi tarafından finanse edilirken, donanımına ilişkin harcamalar da yine kurum tarafından karşılanacak.
Apart konutların bazı bölgelerde konut bulma sorununa azda olsa katkı sağlayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı  Nimet Çubukçu, Şırnakta bu sorunun çözülmesi için apart konut yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.


Geri Dön