03 / 05 / 2024

Milpa: Taksit Center'ı zamanında bitirdik

Milpa: Taksit Center'ı zamanında bitirdik

Milpa, Beylikdüzü'nde inşa edilmiş olan Taksit Center'ın, şirketle yapılan sözleşme neticesinde ve teknik şartnameye uygun olarak 2006 yılında tam ve zamanında tamamlandığını bildirdi.



Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş 'den İMKB'ye yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında, şirket tarafından Beylikdüzü'nde inşa edilmiş olan Taksit Center'ın 2,5 yıldır işletmeye alınmamış olduğu, yatırımcıların zarara uğratıldığı yönünde yayınların yer aldığının görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Adı geçen proje, bölgede faaliyet gösteren bir işyeri yapı kooperatifi olarak 1996 yılında başlanılan ancak, çeşitli nedenlerle tamamlanmamış olan bir iş merkezi inşaatı olup, şirketimizin 2004 yılında bu kooperatifle imzalamış olduğu kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhit ve pazarlamacı firma olarak yer aldığı bir projedir. Uzun zamandır inşaatı tamamlanmamış olan iş merkezi, şirketimiz ile yapılan sözleşme neticesinde ve teknik şartnameye uygun olarak 2006 yılında tam ve zamanında tamamlanmıştır. Yine, yapılmış olan sözleşme çerçevesinde, şirketimiz tarafından yapı kullanma izin belgesi alınarak, işyerleri kooperatife ve diğer mülk sahiplerine teslim edilmiş, bu suretle şirketimizin bu proje ile ilgili yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getirilmiştir. İş merkezinin işletmeye alınmasıyla ilgili kanun ve düzenlemeler çerçevesinde malikler genel kurulu tarafından oluşturulan yönetim kurullarının bir tasarrufu olup, şirketimiz bugüne kadarki yönetim kurullarında seçim veya
başkaca bir yükümlülük gereği herhangi bir temsil ve sorumluluk konumunda olmamıştır.
İlgili projede maliklerin işyerlerini açmalarına yasal bir engel olmayıp, iş merkezinde açılışın yapılmaması, bugüne kadar tüm işyerlerinin bir merkezden kiraya verilmesi isteğine bazı maliklerin muvafakat göstermekten kaçınmış olmalarından kaynaklanmıştır."

Geri Dön