27 / 04 / 2024

Milyarderler listesinde ani değişim!

Milyarderler listesinde ani değişim!

Tüm dünyayı ve her sektörü etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi, dünyanın en zengin insanları listesinde de değişikliklere neden oluyor. Son zamanlarda Bitcoin yatırımları ve kurduğu şirketlerle kazancını oldukça yükselten Elon Musk, "En zengin ikinci insan" koltuğunu yitirdi. 



Dünyanın en zengin insanları sıralamasında oldukça ani ve dikkat çeken bir değişiklik oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; Elon Musk, ekonomi dergisi olan Forbes tarafından “gerçek zamanlı milyarderler listesi”nde ikinci sırada yer alıyordu. Tesla, SpaceX ve Boring Company’i yöneten Elon Musk, ikincilik koltuğunu kaybetti.

LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault, Elon Musk'ı koltuğundan eden isim oldu. Louis Vuitton, Tiffany & Co, Christian Dior, Fendi, Moet & Chandon ve Hennessy gibi ünlü ve lüks markaların da arasında yer aldığı 70’i aşkın markayı altında bulunduran LVMH’nin CEO’su Arnault’un varlığı 176.3 milyar dolara çıktı. Musk’un varlığı ise 174.6 milyar dolar oldu. 

Milyarderler listesinde ani değişim!

ŞAMPANYA SATIŞI ARTINCA GELİR DE ARTTI

Diğer taraftan Bloomberg’in hazırladığı listede ise Elon Musk, 183 milyar dolar ile ikinci sırada bulunurken, Arnault ise 146 milyar dolar ile 4'üncü koltukta oturuyor. Dünyanın en zengin ismi, her iki listede de Amazon’un CEO’su Jeff Bezos oldu. 

LVMH’nin CEO'su Arnault ve ailesinin şirketteki hissesi yüzde 47.5 olurken, firmada 2020'nin ilk çeyreğinde geçen yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 32 gelir artışı yaşandığı açıklandı. 

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri kimler?

Milyarderler listesinde dikkat çeken veriler!


Geri Dön