Kent Haberleri

Milyonlara kötü haber! Yarından itibaren faturalara yansıtılacak! 

Geçtiğimiz aylarda duyurulan ücretsiz doğalgaz kararıyla kullanılan doğalgazın 25 metreküplük bölümü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödendi. Ücretsiz doğalgaz desteği yarından itibaren resmen sona ererken, vatandaşlar da kullandıkları doğalgazın ücretinin tamamını ödemeye başlayacak.

Geçtiğimiz aylarda müjdelenen ücretsiz doğalgaz kararıyla kullanılan doğalgazın 25 metreküplük bölümü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenmişti. Vatandaşların faturalarında önemli düşüş yaşatan ücretsiz doğalgaz desteği yarından itibaren resmen sona ererken, vatandaşlar da kullanmış oldukları doğalgaz ücretinin tamamını ödemeye başlayacak.

Geçtiğimiz sene alınan karar ile konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenmişti. Ayrıca bir sene boyunca hanelerde kullanılan doğalgazın 25 metreküp kısmı da vatandaşlara ücretsiz şekilde verildi.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ YARIN SONA ERİYOR

Söz konusu kararnameye göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 1 Mayıs 2024'e kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp bölümü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZIN MALİYETİ 5 MİLYAR TÜRK LİRASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında Bakanlığın bütçesinden 24 Nisan 2023 tarihinden bu ay başına kadar 5 milyar 195 milyon TL'lik ödeme yapıldığını belirtmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'in vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtılan doğalgazın miktarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlamıştı. 

Bakan Alparslan Bayraktar açıklamasında Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk tüketim faturalarının tamamının devlet tarafından karşılandığını belirterek, sonraki faturalarında da 25 standart metreküpe kadar doğalgaz tüketimi için oluşan maliyetin de 1 Mayıs 2024 tarihine kadar yine devlet tarafından karşılanacağını anımsatmıştı. 

Pek çok kişinin yüzünü güldüren ve faturalarını düşüren ücretsiz doğal gaz uygulamanın sona ermesiyle birlikte vatandaşlar da kullandıkları doğalgazın ücretinin tamamını ödemeye başlayacak.


İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

9 bankada resmen ay sonu depremi! Nisan 2024 için Ziraat, Akbank, Garanti, İş, Yapı Kredi ve 4 banka daha açıkladı!