05 / 05 / 2024

Milyonlarca araç sahibi dikkat! Zamlı tarifeye sayılı günler kaldı! Zamlı Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları ne kadar?

Milyonlarca araç sahibi dikkat! Zamlı tarifeye sayılı günler kaldı! Zamlı Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları ne kadar?

Milyonlarca araç sahibi zamlı sigorta fiyatlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki  zamlı tarife ile sigorta fiyatları nasıl olacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ülkemizde trafiğe kayıtlı araç sayısı 25 milyonun üzerinde ve söz konusu tüm araçlar için ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ yaptırılması gerekiyor. Trafik sigortası yaptırmamanın cezası 
ise 169 TL şeklinde belirlendi. Eğer söz konusu bu ceza 15 gün içerisinde ödenirse yüzde 25 indirimle bu tutar 147 TL'ye iniyor. Eğer söz konusu sigorta yoksa bu cezaya ek olarak trafikten men ve otopark parası da gündeme geliyor.

Milyonlarca araç sahibi dikkat! Zamlı tarifeye sayılı günler kaldı! Zamlı Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları ne kadar?

AYLIK ARTIŞ ORANI NE KADAR?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen trafik sigortasında fahiş fiyat artışlarını kontrol etmek amacıyla 12 Nisan 2017 itibarıyla ‘tavan fiyat’ uygulamasına geçildi. Böylece söz konusu sigorta tutarları şehirlere ve basamaklara göre belli tutarların üzerine çıkamıyor. Söz konusu bu tavan fiyat aylık şekilde güncelleniyor. 31 Aralık 2021 tarihine kadar tavan fiyatlardaki bir önceki aya göre artış yüzde 1 şeklindeydi. 2022 yılının Şubat ayı itibarıyla artış katsayısı yüzde 1.50 şeklinde uygulanmaya başlamıştı. Söz konusu karar geçtiğimiz yılın son gününde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı.

YÜZDE 20'LİK İYİLEŞTİRME YAPILMIŞTI

Yapılan değişiklikle ayrıca 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren Zorunlu Trafik Sigortası tarifelerinde, tek bir seferlik yüzde 20'lik artış gerçekleştirilmişti. Aradan üç ay bile geçmeden tavan fiyat tarifelerine aylık gerçekleştirilecek olan zammı tayin eden katsayıda yeniden artışa gidiliyor.

Vatan gazetesinin aktardığına göre,  Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) 13 Nisan 2022 tarihli genelgesinde azami prim tutarının Mayıs 2022 tarihi itibarıyla aylık yüzde 2.25 olarak artırılacağı belirtildi.

Trafik sigortasında yeni dönem! O tutarı da sigorta şirketleri ödeyecek

25 milyon araç sahibine kötü haber geldi! Trafik sigortasına her ay otomatik zam yapılacak!

Trafik sigortasına rekor zam! Her ay düzenli artacak! İşte trafik sigortası fiyatları 2022...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön