05 / 05 / 2024

Milyonlarca araç sahibi dikkat! Zamlı tarifeye sayılı günler kaldı! Zamlı Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları ne kadar?

Milyonlarca araç sahibi dikkat! Zamlı tarifeye sayılı günler kaldı! Zamlı Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları ne kadar?

Milyonlarca araç sahibi zamlı sigorta fiyatlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki  zamlı tarife ile sigorta fiyatları nasıl olacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



7 BASAMAĞA GÖRE HESAP

Araçların sigorta primleri 7 basamakta belirleniyor ve ilk defa araç alıp trafiğe çıkanların basamağı 4’ten başlıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sürücüler kazaya karıştıkça 1. basamağa kadar iniyor. Eğer art arda üç sene hiç kaza yapmayanlar ise 7. basamağa çıkıyor. 7. basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, 1’e yaklaştıkça ise daha pahalı oluyor. 4. basamaktan 5. basamağa çıkan sürücüye yüzde 15, 6. basamağa çıkan sürücüye yüzde 30, 7. basamaktaki sürücüye yüzde 45 indirim yapılıyor. Söz konusu bu indirim 4. basamak üzerinden yapılıyor. Eğer poliçenin ilk yılı hasarla kapatılırsa, sigorta bedeli de yüzde 50 oranında artıyor. Art arda 3. yılı da hasarlı kapatıp 1. basamağa inenler için fiyatlar yüzde 150 artırımlı oluyor.

Milyonlarca araç sahibi dikkat! Zamlı tarifeye sayılı günler kaldı! Zamlı Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları ne kadar?

İSTANBUL İÇİN ÖRNEK

Nisan ayı itibarıyla mega kent İstanbul’da trafiğe yeni çıkan araç için (4. basamak) uygulanan azami prim tutarı 2 bin 305 TL şeklindeydi. Söz konusu bu tutar 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla 2 bin 356 TL'ye çıkacak. Yine mega kent İstanbul’da son 2 senedir hiçbir kazaya karışmamış bir sürücü (. basamak), bu ay sigortasını yenilediğinde en fazla 1.267 TL şeklinde ödüyordu. Mayıs ayındaki söz konusu yenilemede tutar 1.295 TL olacak. Her kentte benzer biçimde yüzde 2.25 artış olacak. Bu artışlar bir önceki ayın tarifesine göre gerçekleştiriliyor. Fakat bunlar tavan fiyatlar. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sigorta şirketleri sürücülere daha düşük tarifelerle trafik sigortası poliçesi kesebilir.

Motorine bu geceden itibaren indirim müjdesi! Akaryakıtta şok! Opet, Petrol Ofisi, Total ve Shell 27 Nisan fiyat listesi

Kredi kullananlar dikkat! Mahkemeden hayat sigortası primlerine iade kararı!

Trafik sigortasına rekor zam! Her ay düzenli artacak! İşte trafik sigortası fiyatları 2022...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön