Ekonomi

Milyonlarca çalışan soruyor! Yemek kartları hakkında yeni açıklama!

Yemek kartlarına dair yeni bir açıklama yapıldı. Milyonlarca çalışan yemek kartlarının marketlerde geçip geçmeyeceğini araştırıyor. İşte detaylar!

Yemek Kartı Hizmetleri Derneği Başkanı Öner Piyade son zamanlarda yemek kartlarının marketlerde geçmeyeceğine dair iddialara yeni bir açıklama yaptı.

İşte yemek kartına dair merak edilen detaylar…

Yemek Kartı Hizmetleri Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartları için bugünlerde ortada dolaşan iddialara yanıt verdi. Piyade yaptığı açıklamasında şunları söyledi; "1 Aralık 2022 itibarı ile çalışanlara verilen yemek ücretinin kullanım yerlerine dair yeni mevzuatta, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirilmediğini, yani yemek kartlarında değişen önemli bir husus olmadığını tekrar vurgulamak isteriz.”

İşte bu konuya dair diğer ayrıntılar...

Yemek Kartı Hizmetleri Derneği Başkanı Öner Piyade, "1 Aralık 2022 tarihinden itibaren çalışanlara verilen yemek ücretinin kullanım yerlerine dair yeni mevzuatta , yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirilmediğini, yani yemek kartlarında değişen bir husus olmadığını yeniden vurgulamak isteriz." İfadelerini kullandı.

Piyade, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında 1 Ocak 2023 itibarıyla yemek kartlarının marketlerde geçmeyeceği yönündeki haberlere istinaden açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 12 ila 18 Aralık 2022 tarihli Dezenformasyon Bülteni'nde, yeni düzenleme ile çalışanların artık yemek kartları ile marketlerde alışveriş yapamayacağına dair bu yöndeki açıklamaların dezenformasyon olduğunun belirtildiğini belirten Piyade, şunları dile getirdi;

"Yemek Kartı Hizmetleri Derneği olarak sektörde değişen bir şey olmadığı yönündeki açıklamamız ışığında milyonlarca kullanıcıyı tedirgin, huzursuz eden bu yöndeki haberlerin yapılmasını manidar bulduğumuzu belirtmek isteriz. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücretinin kullanım yerlerine dair yeni mevzuatta, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirilmediğini, yani yemek kartlarında değişen bir husus olmadığını tekrar vurgulamak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YENİ ASGARİ ÜCRET MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, etkileyen asgari ücret zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıkladı. Yeni asgari ücret 1 Ocak 2023 ile31 Aralık 2023 tarihlerinde geçerli olacak. 2023 asgari ücret Ocak ayında hesaplara yatmayacak. İşçiler ilk zamlı maaşlarını Şubat ayında hesaplara yansıyacak.

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Türkiye'de çocuk parası ne kadar? Çocuk parası başvurusu nereye başvurulur?

TOKİ orta gelir başvuru şartları nelerdir? Orta gelirli konut kampanyası ne zaman açıklanacak?