06 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Mesai saatleri değişecek mi? Uzman isim yanıtladı…

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Mesai saatleri değişecek mi? Uzman isim yanıtladı…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in mesai saatlerine ilişkin açıklamaları, ¨Mesai saatleri değişecek mi?¨ sorusunu akıllara getirdi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, milyonlarca çalışanın merak ettiği soruyu yanıtladı...



Bakan Bilgin’in 8 saatlik mesainin düşürülebileceğini açıklamasının ardından bunun ne zaman mümkün olabileceğinin sorulduğu Vergi Uzmanı Bayram şöyle konuştu:

Burada normal şartlarda Devlet Memurları Kanunu’na göre belli bir saat yok. Mesai saatlerini Valilik belirler. Mesela pandemi sürecinde Valilik ¨Ben hamile ve engellileri çağırmıyorum¨ dedi, Devlet Memurları Kanunu’nda böyle bir süreç yok. Artık her şey elektronik şekilde, e-fatura, e-bildirgeler kullanılıyor. Bu kapsamda memurların da evden iş yapabileceği gösterildi. Bundan dolayı bazı işlerde esnetilme yapılabilir.

Devlet memurlarının iş yerine geldiği zaman devlete ekstra gideri var. Devletin de personellerinin kendi kamu kurumlarında olduğu süre boyunca giderleri olduğu için süreler azaltılabilir.

Özel sektör için kanuni bir düzenlemeye gerek yoktur. Buna işverenler karar verecektir. İşverenlerin bunu daha aktif şekilde devreye alması gerekli ama kamu çalışanları adına kanuni düzenlemeye ihtiyaç olmalıdır.

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlara 823 lira ek

Milyonlarca memura müjde! Memurun fazla mesaisine zam geliyor! Resmen teklif verildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İşçi haklı bulundu, mahkemeden çok konuşulacak fazla mesai ve tatil kararı 


Geri Dön