06 / 05 / 2024

mesai

mesai

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in mesai saatlerine ilişkin açıklamaları, ¨Mesai saatleri değişecek mi?¨ sorusunu akıllara getirdi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, milyonlarca çalışanın merak ettiği soruyu yanıtladı...

Bakan Bilgin’den açıklama! Mesai saatlerinde değişiklik mi olacak? Mesai saatleri değişiyor mu?

Mesai saatleri değişecek mi? Mesai saatlerinde oynama mı olacak? İşte sorulan soruların yanıtları!

Mesai saatleri değişecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesai saatleri için yeni döneme geçildiğini belirtirken, sosyal güvenlik ve sağlık sigortaları hakkında konuştu.

Kıdem tazminatı, emekli maaşı, asgari ücret ve mesai saatleri masada! 5 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Bugün Çalışma Meclisi toplantısı yapılacak ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren konular masaya yatırılacak. Gündemde, , emekli maaşı, asgari ücret ve mesai saatleri yer alacak. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergiler! Yeni düzenlemeler yolda!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenlemeler geliyor. Çalışma hayatını sil baştan değiştireceği düzenlemeler Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergileri kapsıyor.

Bakan Işıkhan açıkladı! Mesai saatleri kısalacak mı?

Günümüzde milyonlarca çalışanı ve binlerce işvereni ilgilendiren mesai çalışma saatleri hükümetinde gündeminde yer alıyor. Mesai saatleri kısalacak mı? Haftalık çalışma saati 45'ten 40'a indirilecek mi? gibi sorularım cevaplarını vatandaşlar merakla bekliyorlar. 

Mesai saatleri değişiyor! Çalışma günü ve saatleriyle ilgili öneri resmen kabul edildi! 

Mesai saatlerinin değişeceği konusu son zamanlarda en çok araştırılan konutlar arasında gelirken, sonunda beklenen haber geldi. TBMM Genel Kurulu'nda da AK Parti'nin 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Milyonların beklediği haber geldi! Memur maaşları ve mesai ücretlerinde ayrıntılar netleşti!

Memur ve memur emeklilerine ocak ayında yapılacak zam yüzde 50'ye ulaşırken, memurların fazla mesai ücreti 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa yükseldi.  Memur maaşları ve mesai ücretlerinde ayrıtılar netleşti. İşte ayrıntılar...

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Devlet memurlarının fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak. 2025 yılında 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam geliyor! İşte 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Mesai saatleri kısalıyor! Harekete geçildi

Türkiye, mesai saatlerinde büyük bir değişime gidiyor. TBMM, hem kamuda hem de özel sektörde çalışma sürelerinin nasıl optimize edileceğine dair bir çalışma yürütülüyor. TBMM, işçilerin çalışma ve dinlenme sürelerini dengede tutma amacı taşıyan bu tarihi adımı atmaya hazırlanıyor.

Mesai saatleri 6 saate mi düşürülüyor? Bu iddia resmen deprem etkisi yaratacak! İşte OVP’deki o maddeler...

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 6 saat mesai konusunda yaptığı açıklamalar büyük ilgi çekmişti. OVP'de yer alan işgücü maddelerinde de aynı şekilde ifadelerin olması konuyu yeniden gündeme getirdi. İşte detaylar...

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Özel eğitim sektöründe görev yapan birçok öğretmen için Yargıtay'dan beklenmedik bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmenlerinin mesai saatlerinin, okulda geçirilen zaman yerine verilen ders sayısına göre hesaplanması gerektiğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mesai saatleri düşüyor mu? Mesai saatleri değişti mi?

Mesai saatleri düşecek mi? Mesai saatlerinde değişme olacak mı? çalışan vatandaşlar merakla bu soruların yanıtını arıyor. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Bakan Bilgin duyurdu! Mesai saati 6 saate mi düşüyor? Mesai saatleri azalıyor mu?

Mesai saatleri çalışanların gündeminde yer alıyor. Mesai saati düşecek mi? Mesai saatleri ne kadar olacak? İşte detayları!

Bu illerde yaşıyorsanız kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretlerinizde değişiklik var!

O illerde ikamet eden vatandaşlar önemli bir haberle karşılaştı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla kamu personeline tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesi kararlaştırıldı. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

mesai Haberi

mesai

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Uzaktan Çalışmada İş Sağlığı ve Güvenliği Çerçevesi: Sağlıklı ve Üretken Uzaktan Çalışma" konulu panele katıldı ve burada yaptığı değerlendirmelerde çalışma hayatı mevzuatının toplumun değişim hızına bağlı olarak değiştirilmesi gerektiğini, bu konularda yenilik yapılmasının gerekli olduğunu belirtti. 8 saatlik çalışmanın azalmasına dair İngiltere’de pilot uygulamaya gidilmeye başlandı. Peki Türkiye’de çalışma saatleri azalır mı?

"8 SAATİN AŞAĞIYA ÇEKİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR VAR"

8 saatlik çalışma süresinin normal bir çalışma süresi olarak algılanmaya başlandığını belirten Bakan Vedat Bilgin, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Oysa insanın emeğini ikame eden yeni bilgiler, yeni teknolojiler üretim sürecine girdikten sonra 8 saatlik mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak duruyor. Bugün birçok ülkede 8 saatin aşağıya çekilmesine yönelik...