15 / 05 / 2024

Bu illerde yaşıyorsanız kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretlerinizde değişiklik var!

Bu illerde yaşıyorsanız kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretlerinizde değişiklik var!

O illerde ikamet eden vatandaşlar önemli bir haberle karşılaştı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla kamu personeline tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesi kararlaştırıldı. 



Cumhurbaşkanlığı depremzedelerin yaşadığı illerde çalışan kamu personellerine yönelik yeni bir karar aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karara göre ilgili illerde düzenli olarak çalışan kamu personeline 6 aylık süre boyunca tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Bu önemli karar Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa,  Adana  ve Diyarbakır gibi depremden etkilenen birçok ilde uygulanacak. Haberde belirtilen ilçeler ise kararın kapsamına dahil edildi. Bu sayede çalışanlar maddi açıdan rahatlayacak ve deprem sonrası zorlu süreci daha kolay atlatmalarına yardımcı olacak.

Bu illerde yaşıyorsanız kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretlerinizde değişiklik var!

İşte o karara dair detaylar..

Deprem bölgesindeki zorlu çalışma şartlarına maruz kalan kamu personelinin mağdur olmasını önlemek adına alınan bir önemli karar yayınlandı. Devlet Memurları Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve diğer kanunlar kapsamında görev yapan personel ve sözleşmeli personel, bu karardan faydalanabilecekler. Karar sadece deprem görevlerinde yer alacak personeli değil, geçici olarak deprem bölgesinde görev alacak olan çalışanları da kapsıyor. Tazminatlar, ay sonu itibariyle yapılan gerçek çalışma süresi kadar ödenecek. Bu şekilde, deprem sırasında görev yapan kamu personelinin çalışma koşullarındaki zorluklar telafi edilecek ve motivasyonları artırılacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön