02 / 05 / 2024

Bakan Işıkhan açıkladı! Mesai saatleri kısalacak mı?

Bakan Işıkhan açıkladı! Mesai saatleri kısalacak mı?

Günümüzde milyonlarca çalışanı ve binlerce işvereni ilgilendiren mesai çalışma saatleri hükümetinde gündeminde yer alıyor. Mesai saatleri kısalacak mı? Haftalık çalışma saati 45'ten 40'a indirilecek mi? gibi sorularım cevaplarını vatandaşlar merakla bekliyorlar. 



Çalışma hayatında dramatik bir dönüşüm anlamına gelecek olan bu düzenleme ile ilgil ihaberlerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan bir açıklama geldi. Merkezinde çalışanların olduğu yeni değişiklikler için iş kanunları ile ilgili olarak çalışma yapıldığı geçen hafta sıkça basında yer bulmuştu.  Bu doğrultuda haftalık çalışma saatlerinin 45'ten 40'a düşürülmesinin gündemde olduğu iddiaları belirtilmişti.
 
ekonomim.com'da yer alan habere göre; Basın ve denizcilik iş kanunda 48 saat olan çalışma süreleri diğer meslek gruplarında haftalık 45 saat. Sabah gazetesi yapılacak düzenleme ile bütün çalışanların ilgili çalışma saatlerinin 35-40 saate indirilmesinin öngörüldüğünü yazmıştı.

Bakan Işıkhan açıkladı! Mesai saatleri kısalacak mı?

Konuya ilişkin son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan, söz konusu iddiaların kendileri dışında çıkan yorum ve haberlerden kaynaklandığını ifade etti.

Bakan Işıkhan çalışma hayatıyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: Çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim.

Bakan Işıkhan bir de uyarıda bulunarak, "Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim" dedi.

3

Son dakika! Bakan açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam geliyor!

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret, emekli ve memur maaşı açıklaması! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön