01 / 05 / 2024

Son dakika! Bakan açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam geliyor!

Son dakika! Bakan açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımları atmaya hazırız" dedi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli vatandaşların merakla beklediği bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

NTV'de gündemi değerlendiren Bakan Vedat Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımları atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan açıklamasında, enflasyona karşı tüm vatandaşlarımızı ezdirmemek ilkesi emekli vatandaşlarımız için de söz konusu olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya gelip görüşeceğiz. Gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup gerekli adımları atarız." dedi.

En kısa sürede çalışmalara başlayabileceklerini dile getiren Bakan Işıkhan, "Dün SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatıracağız.13 milyon 660 bin emekliye 15,8 milyar TL fark ödenecek." dedi.

Paylaşılan detaylara göre Temmuz'da 2024 yılının 2. artışını alacak emekliler bundan önce Nisan ve Haziran aylarında iki ayrı ikramiye ödemesi alacak. Merakla beklenen bu ikramiyeler bayramdan bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatırılıyor.

Geçtiğimiz sene yapılan artışla ikramiye 2 bin liraya yükseltilmiş ve 2023'te tüm emeklilere iki bayramda 4 bin lira ödenmişti. Daha sonra Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle tüm emeklilere bir kereliğine 5 bin liralık ek bir ikramiye ödemesi de verilmişti. 

Son dakika! Bakan açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam geliyor!

EMEKLİ İKRAMİYESİNDE 2 FORMÜL


Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli ikramiyesi artışlarıyla ilgili çalışmalar başlatılırken değişik formüller de gündeme geliyor.  Bunlardan 1. formül emeklileri yapılan refah payı dahil yüzde 49,25 oranında bir artış yapmak şeklinde. Böyle bir durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak ve emekliler her iki bayramda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

İkinci formülde ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamı var. Buna göre de ikramiyelerin 5 bin TL'ye yükseltilmesi ve iki bayramda emeklilere 10 bin TL ödenmesi söz konusu.

 

6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut vaadi neydi, iktidar yapmayı planladığı kaç konutu tamamladı?

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 


Geri Dön