29 / 04 / 2024

Mesai saatleri değişiyor! Çalışma günü ve saatleriyle ilgili öneri resmen kabul edildi! 

Mesai saatleri değişiyor! Çalışma günü ve saatleriyle ilgili öneri resmen kabul edildi! 

Mesai saatlerinin değişeceği konusu son zamanlarda en çok araştırılan konutlar arasında gelirken, sonunda beklenen haber geldi. TBMM Genel Kurulu'nda da AK Parti'nin 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi kabul edildi.



Çalışma saatlerine yönelik son dakika habaeri geldi. Son zamankarda binlerce kişi tarafından merakla beklenen çalışma saatlerinin azaltılmasıkonusu TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'nin 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi resmen kabul edildi. Haberin ardından milyonlarca kişi araştırmaya başladı. Peki haftalık çalışma saati kaç saat olacak? Haftalık kaç saat çalışılacak? Günlük çalışma saatleri ne olacak? gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı.

ÖNERİ RESMEN KABUL EDİLDİ!

Sputniknews'de yer alan habere göre; ekonomiye yönelik kanun teklifinin kabul edilmesinden sonra çalışmalarına 2 hafta ara verecek. Genel Kurul, çalışmalarına 16 Ocak Salı günü başlayacak. Fakat henüz çalışma saatleri ve günlerine dair mesai düzenlemesi ile ilgili bir düzenleme haberi gelmedi.

Mesai saatleri değişiyor! Çalışma günü ve saatleriyle ilgili öneri resmen kabul edildi! 

HAFTADA 42,9 SAAT ÇALIŞILIYOR

Türkiye’de istihdamda bulunan işçi ve memurlar haftada ortalama 42.9 saat çalışırken bu süre AB ülkelerinde ortalama 36.4 saat. Türkiye'de haftalık 49 saat veya daha fazla çalışanların oranı da yüzde 28.

ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞİYOR MU?

Mesai saatleri ile ilgili  muhalefetin TBMM'ye sunduğu haftalık çalışma saatinin 45 saatten 37.5 saate düşürülmesine ilişkin teklifin hemen ardından  gözler alınacak olan karara çevrildi.

Birçok kişi uzun çalışma saatleri nedeniyle sosyallikten uzak bir hayat yaşadığına dair söylemlerini sıklıkla dile getirirken sunulan teklifin TBMM'de kabul edilip edilmeyeceği ise henüz belli olmadı. Konuyla ilgili haberlerin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor. 

Mesai saatlerinde kritik gelişme! Çalışma saatleri değişiyor mu?

Mesai saatleri kısalıyor! Harekete geçildi

Geri Dön