05 / 07 / 2024

Milyonlarca çiftçinin beklediği haber geldi! 2022 buğday taban fiyatı resmen açıklandı!

Milyonlarca çiftçinin beklediği haber geldi! 2022 buğday taban fiyatı resmen açıklandı!

Milyonlarca çiftçinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan buğday ve arpa alım fiyatlarını resmen açıkladı. İşte 2022 buğday taban fiyatı...



Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatları ve teşvik rakamları ile ilgili olarak Toprak Mahsulleri Ofisinin sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca yine Toprak Mahsulleri Ofisi'nin arpa alım fiyatının ise ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlendiğini söyledi.

Milyonlarca çiftçinin beklediği haber geldi! 2022 buğday taban fiyatı resmen açıklandı!

Yaptığı açıklamada söz konusu prim ödemesinden ürününü Toprak Mahsulleri Ofisine veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimiz yararlanabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin alım rakamlarının diğer kamu kurum ve kuruluşları için de referans olacağını farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, üreticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alım primine ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızca ödenecek olan mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

Türkşeker ve TMO'da deprem! O isimler görevden alındı işte yerine atananlar

Bakan Kirişci'den son dakika buğday açıklaması! Buğday taban fiyatı açıklandı mı? 4 Haziran 2022 buğday fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön