Ekonomi

Milyonlarca emeklinin beklediği müjde! "Bayram ikramiyesi bu sene 2 bin 500 TL yatsın" Hükümet ne cevap verdi?

Türkiye'de artan dolar kuru ve enflasyon nedeniyle emekli maaşları da eridi. Bu sene 1000 TL bayram ikramiyesi alacak emekliler, bu rakamın 2 bin 500 TL'ye çıkarılmasını istiyor. Emeklilikler, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Ancak hükümet cephesinden ses çıkmadı. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL'ye çıksa da bu rakam çoğu emekliye yetmedi

 

Türkiye'de ekonomide son yaşanan gelişmelerin ardından en fazla baskı altında kalan gruplardan biri de emekliler oldu. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL'ye çıksa da bu rakam çoğu emekliye yetmedi. Bayramlarda biraz olsun yüzleri gülen emekliler, 1100 TL olan bayram ikramiyesinin en düşük emekli maaşına eşitlenmesini talep ediyor.

2021'DE 100 TL ARTTI 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine, yapılan yasal düzenlemeyle 2018'den itibaren emeklilere dini bayramlarda 1000 lira ikramiye verilmeye başlandığını anımsatarak, ikramiyelerin 2021'de 100 liralık artışla 1100 liraya yükseltildiğini söyledi.

"BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN 500 TL OLSUN"

Son bir yıl içerisinde 1100 liralık bayram ikramiyesinin döviz kuru ve enflasyon karşısında erdiğini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti: 2018'de en düşük emekli aylığı baz alınarak ödenen bayram ikramiyeleri bugün de aynı gösterge, yani en düşük emekli aylığı baz alınarak ödenseydi 2 bin 500 liraya yükselirdi. Bugün geldiğimiz noktada, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında 1100 liralık bayram ikramiyesinin değeri azalmıştır. TÜED olarak, ikramiye rakamının en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istiyoruz."

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN RİCAMIZDIR"

Ortaya çıkan yüksek beklentinin hayat kırıklığına dönüşmemesi gerektiğini ifade eden Ergün, "Emeklilerimiz, bayram öncesi çarşıda pazarda, torbasını ve filesini doldurmak istiyor. Çocuklarına, torunlarına mahcup olmamak istiyor. İhtiyacını alabildiği bir bayram geçirmek istiyor. Bayram ikramiyesi bunun için önemli bir fırsattır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz ömürlerini bu ülkenin imar ve inşasına harcayan, bu ülkenin annesi ve babası olan emeklilerimizin yüzünü güldürecek bir rakamı, bayram müjdesi olarak açıklamasıdır. Milyonlarca emeklimiz bu müjdeyi beklemektedir." dedi. Ancak hükümet cephesinden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

Dolar/TL bugün ne kadar? İşte 17 Nisan 2022 son dakika dolar kuru...

Milyonlarca emekli bu müjdeyi bekliyor! Bayram ikramiyeleri 2.500 TL olacak mı? Türkiye Emekliler Derneği'nden açıklama!

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın, çeyrek altın ve tam altın kaç lira oldu? İşte 17 Nisan altın fiyat listesi...