03 / 05 / 2024

Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Sayı 600 bini aştı

Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Sayı 600 bini aştı

EYT'ye ait kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının akabinden, emeklilik için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar SGK'ya akın etti. Başvuru yapanların sayısı,  2 milyon 250 bin EYT'li arasında 600 bini aşmış oldu.




Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) is the Social Security Institution of Turkey, which is responsible for managing and regulating the social security system in the country. It was established in 1946 and operates under the Ministry of Family, Labor, and Social Services.

SGK, Türk vatandaşlarına emeklilik ödemeleri, sağlık sigortası, maluliyet yardımları ve analık yardımları dahil olmak üzere sosyal güvenlik kapsamı ve yardımları sağlamaktan sorumludur. Ayrıca işverenlerden, çalışanlardan ve serbest meslek sahiplerinden sosyal güvenlik primleri toplar ve sosyal güvenlik yardımlarını ve hizmetlerini finanse eden Sosyal Güvenlik Fonunu yönetir.

Milyonlarca EYT liyi ilgilendiriyor! Sayı 600 bini aştı

Türkiye genelinde geniş bir şube ve hizmet ağına sahip olan SGK, müşterilerine e-devlet hizmetleri, çevrimiçi başvurular ve elektronik belge yönetimi gibi çeşitli çevrimiçi hizmetler sunmaktadır.

Genel olarak, SGK, Türk vatandaşları için sosyal refah ve korumanın sağlanmasında ve ülkenin ekonomik kalkınmasının desteklenmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır.


Geri Dön