28 / 10 / 2024

Milyonlarca kişi bekliyordu, 2025 yılı asgari ücret zammı için minimum rakam ortaya çıktı!

Milyonlarca kişi bekliyordu, 2025 yılı asgari ücret zammı için minimum rakam ortaya çıktı!

Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz yaptığı açıklamada asgari ücret artışında tahmin minimum 25 bin 500 seviyelerinde olduğunu ve iş verenlerin 2025 bütçelerini bu minvalde planlanmaya başladığını söyledi.




Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz yaptığı açıklamada asgari ücret artışı ile ilgili önemli detaylara değindi.  Ebru Akyüz açıklamasında işverenlerin asgari ücretin 25 bin 500 olacağını tahmin ettiğini söyledi.

BloombergHT’de yer alan habere göre İşverenlerin 2025 bütçelerini söz konusu bu rakam üzerinden oluşturmaya başladığını dile getiren Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz, “İşverenler, mevcut çalışanlarını kaybetmemek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. İşverenler kurum aidiyetini artırmak için maaş iyileştirmeleri, performans primleri ve işe devamlılık primleri gibi çeşitli yöntemler uyguluyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında işsizlik verilerinin yaz aylarında aşağı seyirde gerçekleştiğini dile getiren  Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz, “Asgari ücret artışında tahmin minimum 25 bin 500 Türk Lirası eviyelerinde ve iş verenler 2025 bütçelerini bu minvalde planlanmaya başladı. Fakat özellikle hizmet ve üretim sektöründe bu rakamlarla firmaların iş gücü azaltmadan yola devam etmeleri mümkün görünmüyor. 2025’in hem işverenler hem de işçiler için oldukça sıkıntılı geçeceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Milyonlarca kişi bekliyordu, 2025 yılı asgari ücret zammı için minimum rakam ortaya çıktı!

Yaptığı açıklamada yüzde 8,5’e gerileyen 2024 yılı Ağustos ayı işsizlik verilerini değerlendiren Allservice Yönetim Kurulu Başkanı ve İK yöneticisi Ebru Akyüz, “İşverenler, mevcut çalışanlarını kaybetmemek amacıyla bazı çeşitli stratejiler geliştiriyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete ara zam yapılmamış olmasına rağmen, işverenler kurum aidiyetini artırmak adına maaş iyileştirmeleri, performans primleri ve işe devamlılık primleri gibi çeşitli yöntemler uyguluyor. Söz konusu bu stratejiler, çalışanların motivasyonunu yükseltmekte ve şirket içinde güçlü bir bağlılık oluşturmayı hedefliyor. Özellikle ekonomik belirsizlik dönemlerinde, iş gücü kaybını önlemek kritik önem taşır. İşverenler, çalışanlarını elde tutmak adına yalnızca finansal teşvikler sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çalışanlarına sağlamış oldukları çalışma ortamını ve iş hayatındaki deneyimlerini de iyileştirmeye yönelik bazı adımlar atarlar. Bu doğrultuda, çalışanların memnuniyetini ve verimliliğini artıracak olan bu tür uygulamalar, uzun vadede şirketlerin başarısına önemli katkılar sağlar” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA BAKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan da milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret ile ilgili bir açıklama geldi.

Bakan Işıkhan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Asgari ücret milyonlarca yurttaşımızı ilgilendiren önemli bir konu. Asgari ücretin belirlenmesi bizim tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık’ın başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenmiş olan yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli. Asgari ücreti minimum ücret şeklinde belirliyoruz, iş verenlerimiz bunun üzerinde de ücret verebilirler. Ben asgari ücretin yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

1 milyon TL'nin aylık getirisinde flaş! Elinde nakit parası olana bankalar 46 günde tam bu kadar veriyor!

Dolar mı alalım, euro mu? İslam Memiş'ten net cevap geldi!

Benzine ve motorine çifte indirim geliyor! Yarın akaryakıt fiyatları 2 TL'ye yakın düşecek! İşte benzin, motorin indirim


Geri Dön