16 / 05 / 2024

Milyonlarca kişi bekliyordu! İlk maaş bu tarihte hesaplarda! Bakan resmen açıkladı, hemen bakın! 

Milyonlarca kişi bekliyordu! İlk maaş bu tarihte hesaplarda! Bakan resmen açıkladı, hemen bakın! 

Milyonlarca EYT'li, 'EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...



ORTALAMA EMEKLİ AYLIĞI YÜKSELDİ 

EYT çerçevesinde bağlanacak aylıkların yeni maaş düzenlemesi sayesinde arttığını da belirten Bakan Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya yükselmesinin çok işe yaradığının altını çizerek, "Çünkü mevcut EYT'lilerin aylığı çok düşüktü. Yüzde 60'a yakını 3.500-4.500 arasında olacaktı" açıklamasında bulundu. 

EYT'li olabilecek insan sayısının 4 milyon 700 bin civarında olduğunu belirten Bilgin, EYT kapsamında yer alan fakat yeterli prime sahip olmayanların da bulunduğunu söyledi ve prim gün vesaireleri doldurmalarıyla 2027'yi bulacağını söyledi. 

Milyonlarca kişi bekliyordu! İlk maaş bu tarihte hesaplarda! Bakan resmen açıkladı, hemen bakın! 

Düzenlemenin başında tartışılan yaş sınırı probleminin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile çözüldüğünü vurgulayan Bakan Bilgin, "50 yaş sınırını koysak ilk yıl 1 milyon kişi emekli olabiliyordu. 48-50 yaparsak kadınlara pozitif ayrımcılıkla o zaman 1 milyon 200 bin kişi emekli olabiliyordu. Diğer 1.5 milyon kişi ise sonraki sene emekli oluyordu" diyerek, düzenlemeyi yaşa takılanların çözülmesi üzerine hazırladıklarını dile getirdi. 

BAKAN TARİH VERDİ

"Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olur diye düşünüyorum" açıklamasında bulunan Bilgin, ilk maaşların da şubat ya da martta bağlanabileceğini vurguladı. 

Dolar 16 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Hemen bakın! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır olun

Aile Destek Programı için resmen Ocak 2023 müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yatırılıyor! Aman kaçırmayın!

Çiftçiler dikkat! Peş peşe hesaplara yattı! Hemen destek ödemelerinizi alın! 


Geri Dön