27 / 04 / 2024

Milyonlarca kişinin borçları silinecek! Bunlardan biri de siz olabilirsiniz! Hemen bakın

Milyonlarca kişinin borçları silinecek! Bunlardan biri de siz olabilirsiniz! Hemen bakın

Ekonomi gündemine bomba gibi bir haber düştü. Dar gelirli olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi için adımlar atıldı. Bunlardan biri ise vatandaşların sahip olduğu borçların devlet eli ile birlikte silinmesi. İşte detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin duyurmuş olduğu 30 milyar lira tutarındaki borçların silinmesi için icra işleminin başlamış olması kriteri aranmış olacak. Borcu olan fakat icra işlemi başlamayanlar paket kapsamına dahil olmayacak, borcu silinmeyecek.

Meclis’te 1 Ekim’de başlayacak olan yeni yasa döneminde ise, öncelikli şekilde ekonomiyi ilgilendiren bir torba yasa teklifi hali hazırda bekleniyor.

Yapılacak teklifte birçok düzenleme yer alacak. Bunların arasında öğrenim kredileri de bulunuyor.

Toplam olarak 3 milyon 157 bin gencin almış olduğu öğrenim kredilerindeki gelen faiz uygulaması kaldırılırken, kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar liralık bir bölüm silinmiş olacak.

Toplam 3 milyon 157 bin öğrencinin öğrenim kredilerindeki faiz uygulaması kaldırılmış olurken kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar liralık bir bölüm silinecek.

 Milyonlarca kişinin borçları silinecek! Bunlardan biri de siz olabilirsiniz! Hemen bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön