14 / 05 / 2024

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

TÜİK’in yarın (3 Ocak Salı günü) açıklayacağı Aralık ayı enflasyon verileri milyonlarca kişinin cebini ilgilendiriyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranını da belirleyecek enflasyon kaç olacak? Düşme eğilimi var mı? Ekonomistler beklentilerini açıkladı.



Aralık ayına yönelik enflasyon beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi. Buna göre, ekonomistlerden gelen Aralık ayı enflasyon beklentisi yüzde 2,61 oldu. Ankete  dahil olan  ekonomistlerin Aralık 2022 için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,40 olurken  en yüksek yüzde 4,00  olarak gerçekleşti.

Milyonlarca vatandaş nefesini tutarak “Enflasyon oranı kaç olacak, enflasyon ne zaman açıklanacak” sorusunun cevabına kilitlendi. Bekleyiş yarın sona eriyor. Ekonomistlerin enflasyon tahminlerine göre hazırlanan Aralık 2022 enflasyon beklenti anketi sona erdi.

DÜŞMENİN HIZLANMASI BEKLENİYOR

 Bu dönem baz etkisi, Merkez Bankası'nın ve hükümetin aldığı tedbirle enflasyonda düşmenin hızlanması bekleniyor.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre,  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), emekliye ve memura zam oranı başta olmak üzere ücretlilerin maaşlarını etkileyecek Aralık ayı enflasyon rakamına ilişkin TÜFE için duyuruda bulunacak.

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

Peki ekonomistlerin enflasyon beklentileri ne?  3 Ocak’ta açıklanacak rakamlar düşük mü, yüksek mi çıkacak? İşte yanıtları…

2022 yılını geride bıraktığımız haftanın ilk gününde tüm gözler yarına kilitlendi.  Emeklilerin ve memurların alacağı maaş zammını etkileyecek rakamın kaç olacağı herkesin merak konusu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön