09 / 06 / 2024

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

TÜİK’in yarın (3 Ocak Salı günü) açıklayacağı Aralık ayı enflasyon verileri milyonlarca kişinin cebini ilgilendiriyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranını da belirleyecek enflasyon kaç olacak? Düşme eğilimi var mı? Ekonomistler beklentilerini açıkladı.



ARALIK AYI ENFLASYONU SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yarın açıklamayı yapacak. TÜİK’in Aralık ayı enflasyon oranı hakkındaki açıklaması 3 Ocak 2023'de saat 10:00'da yapılacak.

EKONOMİSTLER NE DİYOR?

TÜİK’in yarın açıklayacağı Aralık ayı verilerine ilişkin  düzenlenen enflasyon beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin Aralık ayı enflasyon beklentisi yüzde 2,61 olarak gerçekleşti.  Ekonomistlerin Aralık 2022 için yaptığı tahminler en düşük yüzde 1,40’ta kalırken, en yüksek yüzde 4,00 beklentisi dillendirildi.

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

2022 YILI ENFLASYON TAHMİNİ NE?

Enflasyon ekim ayında yıllık bazda yüzde 85,51 seviyesine ulaşarak zirve yaparken, ardından düşüşe geçti. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım ayında aylık yüzde 2,88 artarken, bu dönemde yıllık artış oranı da yüzde 84,39 olarak gerçekleşti. Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla, Merkez Bankası'nın ve hükümetin koordineli olarak aldıkları tedbirler sonucu baz etkisiyle enflasyonda hızlı düşüş yaşanacağı bekleniyor. Ankete katılan ekonomistler, 2022 yılının tamamı için enflasyon beklentilerini ise yüzde 66,59 olarak açıkladı.

5 AYLIK ENFLASYONDA DURUM NE?

Kasım ayı enflasyon rakamlarının ardından, emekliye ve memura zam oranı için belirleyici olacak 5 aylık enflasyon verisi de kesinliğe kavuştu. Buna göre 5 aylık enflasyon verisi 14,04 olurken, bu rakam aynı zamanda SSK ve Bağ-Kur emeklisi için de zam oranı oldu. Memur zam oranı ise 5 aylık yüzde 15,11 olarak netliğe kavuştu.

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

İstanbul’da Aralık ayında astronomik zamlanan ürün bakın ne oldu?  Bir ayda tam yüzde 47 zamlandı!

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!

BİM’den her şey tek fiyata kampanyası! Havlu, akıllı bileklik, organizer… 6 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön