29 / 04 / 2024

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

Milyonları emekliliğe kavuşturacak EYT teklifi son aşamasına gelirken, EYT’yi kaçıranlar ise hayal kırıklığı yaşıyor. EYT kapsamına girmeyenlerden belli şartları yerine getirenler için emekliliğe yönelik önemli fırsatlar bulunuyor. Peki EYT kapsamına girmeyenler de erken emekli olabilir mi?



20 yıl sigortalılığı bulunanlar, 2000 yılı öncesinde sigorta başlangıcı varsa, bu düzenleme ile emekli olabiliyor.  Kısmi emeklilik konusunda ise kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaş şartı varlığını korurken, staj şartı ise EYT kapsamına alınmadı ve prime eklenemiyor.

Erken emekli olabilmek için askerlik ve doğum  durumunda borçlanma yapılabiliyor.

EYT KAPSAMINDA OLMAYANLARA ERKEN EMEKLİLİK

EYT’de primi eksik olanlar için yaş nedeniyle emekli olma koşulu ise, sigorta başlangıç tarihine göre değişiklik gösteriyor ve 3600 prim gününü tamamlamak, erken emeklilik yollarından biri olurken bazı durumlarda, bu şartları taşıyan çalışanlara erken emeklilik imkanı bulunuyor.

Peki, nasıl erken emekli olunur? Şartları neler?

Emeklilik prosedüründe prim gününü tamamlayan ve sigortalılık yılını doldursalar da, yaş şartına takılanlar emekli olamıyor. 8 Eylül 1999'dan önce işe başlayanlar, 3600 günle 15 sene sigortalı olma süresini tamamladıklarında yaş şartından emekli olabiliyor. Aynı şekilde 15 yıllık hizmet süresini tamamlayan ve 3.600 prim gününü dolduranlar, kıdem tazminatını talep ederek işten ayrılabiliyor.

 Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

1999 Eylül öncesi işe başlangıcı olup,  15 yıllık hizmet süresini dolduranlar kıdem tazminatını alarak işten ayrıldıktan sonra kadınlarda 50 yaş, erkeklerde 55 yaşı doldurduğunda emekli olabiliyor.  Ayrıca yine 3 bin 600 gün yaşlılık, ölüm, malullük sigortaları primi ödemesi yapanlar, isterlerse emekli olabiliyor.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi? Maliyeti ne kadar?

Carrefoursa’da 32’li tuvalet kağıdı 64 lira birden ucuzladı! Bitmeden yetişin! 13 Şubat 2023 Fiyat Listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön