30 / 04 / 2024

Milyonların beklediği haber: İşte yeni zamlı maaş hesabı!

Milyonların beklediği haber: İşte yeni zamlı maaş hesabı!

Milyonlarca vatandaş yeni zamlı maaşların ne kadar olacağını merak ediyor. Vatandaşlar yeni yılda zamlı maaşlar ne kadar olacak? 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? sorularının cevabını araştırıyor.



Yeni yılın yaklaşması ile birlikte çalışanlar yeni zamlı maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki 2022 yılında zamlı maaşlar ne kadar olacak? Asgari ücreti ne kadar olacak? 3600 ek göstergede son durum ne? Yeni yılda memur ve emeklilerin maaşı ne kadar olacak? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında bu konular ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

A Haber'de yer alan habere göre: bugün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı olacak.  Gündemde ekonomi başlıkları yer alacak. Milyonlarca vatandaş yeni yılda yapılacak olan zam oranlarını merak ediyor. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

İşte o açıklamalardan satır başları ve yeni zamlı maaş hesabı:

GÜNDEM ASGARİ ÜCRET

''Bugün Kabine toplanacak. Gündemi asgari ücret. Aslında çalışma hayatının gündeminde hem asgari ücret var. Hem 3600 ek gösterge var. Sözleşmelilere kadro var. Bir yandan da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi var. Ama öncelik sırası asgari ücrette.

 Milyonların beklediği haber: İşte yeni zamlı maaş hesabı!

BAKAN SUNUM YAPACAK

Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplanacak ve bir karar verecek. Ama bu sene biz biraz asgari ücreti erken konuşmaya başladık. İnsanların alın gücünü yükseltecek bir karar alınacak öyle gözüküyor.

Bugün Kabine'de hem asgari ücretle ilgili bir sunum yapacağı söyleniyor Çalışma Bakanı'nın. Asgari ücretin ciddi şekilde artırılması bir yandan da işverenin üzerindeki vergi yükünün azaltılması bugün konuşulacak.

Ocak ayında emeklilerin ve memurların maaşları da artıyor. Merkez Bankası enflasyon anketi yapmıştı orada 19.31'lik bir sonuç çıktı yılsonu enflasyonuyla ilgili. Enflasyon emeklilerin ve memurların maaş zamlarını belirleyen en önemli parametre.''

 Milyonların beklediği haber: İşte yeni zamlı maaş hesabı!

NE DEĞİŞECEK?

- MERKEZ BANKASI ENFLASYON ANKETİ TAHMİNİ: %19.31

- SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ 6 AYLIK ZAMMI: %10.01

- EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİSİ 6 AYLIK ZAMMI: %5+7.01

- MEMUR 6 AYLIK ZAMMI: %5 +7.01

- ASGARİ ÜCRET ARTIŞI: %25-30 (19.31 +7-10PUAN)

- BRÜT ASGARİ ÜCRET: 4.471,87 TL (EN AZ %25 ARTIŞ)

- NET ASGARİ ÜCRET: 3.532,38 TL (EN AZ %25 ARTIŞ)

- İŞSİZLİK MAAŞI EN AZ: 1.789 TL

- İŞSİZLİK MAAŞI EN YÜKSEK: 3.577,5 TL

- KIDEM TAZMİNATI TAVANI: 9.279 TL (%12.01 TAHMİNE GÖRE)

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön