06 / 07 / 2024

Mimar adayları hayallerindeki Çeşme'yi makete işledi!

 Mimar adayları hayallerindeki Çeşme'yi makete işledi!

DOKUZ Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri. "Tarihsel Alanda Planlama' konulu dönem ödevlerinde, Kale Koruma Alanı etrafında çalışma yapıp, hayallerini makete işledi.



Çeşme Belediyesi'nin doküman desteği verdiği ve 70 öğrenci, Çeşme Kalesi, etrafı ve arkasındaki bölgede incelemeler yaparak, büyük bir maket hazırladı. Kale Koruma Alam'nı analiz ederek, bölgede neler yapılabileceği konusunda fikir üretmeleri istenen Öğlenciler, önerilerini maketleştirerek jüri üyelerine açıkladı. 


MAKET SERGİLENECEK 

Öğrenciler, aralarında CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da yer aldığı jüriye anlattığı Çocuk ve Mimarlık, Mübadele Müzesi, İskele, Gençlik Merkezi, Pazaryeri, Sanat Merkezi. Şaıap Evi, Etnograf ya Müzesi, Gastronomik Üretim Merkezı, Festival Hazırlık Merkezi, Meydan, Sakız Akademisi ve Atölyesi Sanatçı Rezidans, Aktivite Merkezi Lavanta Bahçesi ve Atölyesi ve Takas Pazan gibi öneri projeleri, takdir topladı Başkan Dalgıç, maketi sergileyeceklerini belirtti. "Projelerin en iyilerini seçim halka soracağız, ardından uygulamaya geçeceğiz" dedi. 


Hürriyet Ege


Geri Dön