06 / 07 / 2024

Tarihsel Alanda Planlama ödevi

Tarihsel Alanda Planlama ödevi

DOKUZ Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri. "Tarihsel Alanda Planlama' konulu dönem ödevlerinde, Kale Koruma Alanı etrafında çalışma yapıp, hayallerini makete işledi.

Mimar adayları hayallerindeki Çeşme'yi makete işledi!

DOKUZ Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri. "Tarihsel Alanda Planlama' konulu dönem ödevlerinde, Kale Koruma Alanı etrafında çalışma yapıp, hayallerini makete işledi.

Silopi için planlama çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan irtibat bürosunun açılışını yaptı, Bakan Sarı altyapısı ve konutlarıyla yenilemiş bir Silopi için planlama çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Mcmill Mine Çiçek Mimarlık Kentsel Tasarım Planlama Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mcmill Mine Çiçek Mimarlık Kentsel Tasarım Planlama Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mine Çiçek tarafından 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Güngören, A.N.Gürman Mahallesi'nde kuruldu.

Ali Çalkaya: Planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz!

Geçen yıl mahkeme tarafından iptal edilen toplam 690 hektarlık alanı kapsayan koruma amaçlı nazım imar planlarıyla ilgili çıkmaza dikkat çeken Başkan Çalkaya, "Bu yıl sonuna kadar planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz" dedi

Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şb. açıldı!

Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şb.; Arif Fırat Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 22 Ocak'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Ahlat Sokak'ta açıldı.

Afyon'da kentsel dönüşüm planlama aşamasında!

Belediye Başkan Yardımcısı Afyer Örten, şehrin iki bölgesinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmasının planlama aşamasında olduğunu söyledi. Örten, planlamanın en kısa sürede tamamlanması için cansiperane çalışıldığını vurguladı.

Lotus Müteahhitlik Planlama İnşaat Mühendislik Enerji Madencilik ve Taşımacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Lotus Müteahhitlik Planlama İnşaat Mühendislik Enerji Madencilik ve Taşımacılık Anonim Şirketi, Fatih Topbaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 milyon TL sermaye ile 8 Ocak'ta Üsküdar, Kuzguncuk Mahallesi'nde kuruldu.

Kale İmar Planlama Şehircilik İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kale İmar Planlama Şehircilik İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Onur Oral Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Maltepe, Altayçeşme Mahallesi'nde kuruldu.

Bahçeşehir Yeşiltepe ne zaman dönüşecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 11.03.2011 tarihli kararla “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilen ve Başakşehir İlçe Belediyesine devredilen 53.7 hektarlık alanda şuan planlama çalışmaları yapılıyor...

Urbanart Mimarlık Planlama Anonim Şirketi kuruldu!

Urbanart Mimarlık Planlama Anonim Şirketi, Caner Bingöl Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 25 Aralık'ta Sarıyer, Ayazağa Mahallesi, 133. Sokak 'ta kuruldu.

Analiz Planlama Proje Danışmanlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Analiz Planlama Proje Danışmanlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi, Gülhan Oğuz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Kadıköy, Sahrayıcedit Mahallesi'nde kuruldu.

Osmancık'ta 160 hektarlık alanda dönüşüm yapılacak!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Karataş, ilçede 160 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını söyledi.

Metot Mühendislik Harita Planlama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metot Mühendislik Harita Planlama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fatih Yılmaz ve Kenan Yatkın ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 19 Kasım'da Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi, Çavuşbaşı Caddesi'nde kuruldu.

Tarihsel Alanda Planlama ödevi Haberi

Tarihsel Alanda Planlama ödevi

Çeşme Belediyesi'nin doküman desteği verdiği ve 70 öğrenci, Çeşme Kalesi, etrafı ve arkasındaki bölgede incelemeler yaparak, büyük bir maket hazırladı. Kale Koruma Alam'nı analiz ederek, bölgede neler yapılabileceği konusunda fikir üretmeleri istenen Öğlenciler, önerilerini maketleştirerek jüri üyelerine açıkladı. 


MAKET SERGİLENECEK 

Öğrenciler, aralarında CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da yer aldığı jüriye anlattığı Çocuk ve Mimarlık, Mübadele Müzesi, İskele, Gençlik Merkezi, Pazaryeri, Sanat Merkezi. Şaıap Evi, Etnograf ya Müzesi, Gastronomik Üretim Merkezı, Festival Hazırlık Merkezi, Meydan, Sakız Akademisi ve Atölyesi Sanatçı Rezidans, Aktivite Merkezi Lavanta Bahçesi ve Atölyesi ve Takas Pazan gibi öneri projeleri, takdir topladı Başkan Dalgıç, maketi sergileyeceklerini belirtti. "Projelerin en iyilerini seçim halka soracağız, ardından uygulamaya geçeceğiz" dedi. 


Hürriyet...