28 / 04 / 2024

Osmancık'ta 160 hektarlık alanda dönüşüm yapılacak!

Osmancık'ta 160 hektarlık alanda dönüşüm yapılacak!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Karataş, ilçede 160 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını söyledi.



Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede hayata geçirilen ve yapımı devam eden projelerle ilgili bilgiler verdi. 


Çorum Valisi Ahmet Kara'nın başkanlığında dün Osmancık'ta gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Karataş, ilçede 160 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını söyledi.


Başkan Karataş "İlçe merkezinde geniş bir alan riskli bölge ilan edilmişti. Şu anda kentsel dönüşüm projeleri hazırlanıyor. Bu çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah 2016 yılında kentsel dönüşüm projeleri hazırlanmış bir şekilde gireceğiz" dedi. 


İlçenin sel baskınlarından da korunacağını kaydeden Karataş, "Geçtiğimiz yıl ilçemizde meydana gelen sel baskınlarından 350 konut etkilendi. Biz bu sel baskınlarından tekrar etkilenmeyelim diye yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda bir sel kanalı yaptırıyoruz. Bu çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş durumda. Bundan böyle inşallah vatandaşlarımız sel baskınlarına maruz kalmayacak" ifadelerini kullandı. 


OSMANCIK KALESİ VE KOYUNBABA KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLİYOR 


Başkan Karataş, ilçenin tarihi miraslarından Kandiber Kalesi ve Koyunbaba Köprüsü'nün restorasyonun devam ettiğini belirterek, "İlçemizin merkezinde bulunan Osmancık Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Birinci etabı bitmek üzere. İnşallah gerek Çorumlu hemşerilerimiz gerekse dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz için kaleyi ziyaret edilebilir duruma getireceğiz. Yine tarihi bir mirasımız olan Koyunbaba Köprüsü'nün restorasyonu da yapılıyor" şeklinde konuştu. 


Çorum Tek Yıldız Gazetesi


Geri Dön