Genel

Mimar, sadece sanatsal açıdan bakamaz!

Dünya Mimarlık Festivali'nde 'Tuz Ambarı' isimli projesiyle birinci olan Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık Kurucu Ortaklarından Kerem Erginoğlu, eğer doğru tasarlanmamışlarsa her ne kadar şık olsalar bile bu yapıların yok olmaya mahkum olduğunu söyledi

Geçen yıl Barselona'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde (WAF) Tuz Ambarı isimli projesiyle birinci olan Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık Kurucu Ortaklarından Kerem Erginoğlu, eğer doğru tasarlanmamışlarsa her ne kadar şık olsalar bile bu yapıların yok olmaya mahkum olduğunu söyledi. Mimarinin sadece sanatsal bir bakış açısıyla ele alınmaması gerektiğine dikkat çeken Kerem Erginoğlu, Arsayı tual olarak düşünebiliriz. Ancak bu tualin üzerinde bina oluştururken bir takım kurallara uymanız gerekiyor. Doğru tasarlanmayan yapılar şık da olsa yok olmak zorundadır dedi.

BELEDİYE YAPMADIĞI İÇİN AVM'LER KAMUSAL MEK N OLDU

'Çizginin dışındakiler' ana konsepti çerçevesinde, dünya görüşleriyle farklılık yaratmış isimleri ağırlayan Bersay İletişim Enstitüsü'nün (BİE) konuğu olan Erginoğlu, özellikle İstanbul gibi kentlerde, şehir planlarının düzgün olması gerektiğini, altyapı sağlanmadığı sürece en iyi mimarın bile başarılı olamayacağını vurguladı.

Bir bütünün parçası olmanın önemini vurgulayan Erginoğlu, Kamusal mekânları daha iyi bir şekilde kullanıp daha iyi hale getirmek lazım. Belediyeler kamusal mekân yaratmadıkları için alışveriş merkezlerini kamusal mekân haline getirmeye çabalıyoruz diye konuştu.