30 / 04 / 2024

Mimar Sinan Üniversitesi'nin ilk rektörü Mimar Muhteşem Giray son yolculuğuna uğurlandı!

Mimar Sinan Üniversitesi'nin ilk rektörü Mimar Muhteşem Giray son yolculuğuna uğurlandı!

Vefat eden Mimar Sinan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mimar Muhteşem Giray için sabah saatlerinde Mimar Sinan Üniversitesi’nde bir tören düzenlendi. Prof. Giray’ın cenazesi daha sonra Teşvikiye Cami’ne getirildi...




Mimar Sinan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mimar Muhteşem Giray (90) İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.


Vefat eden Mimar Sinan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mimar Muhteşem Giray için sabah saatlerinde Mimar Sinan Üniversitesi’nde bir tören düzenlendi. Prof. Giray’ın cenazesi daha sonra Teşvikiye Cami’ne getirildi.


Burada düzenlenen cenaze töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve bazı İBB Bürokratları da yer aldı. Giray’ın eşine ve kızına başsağlığı dileyen Kadir Topbaş, bir başka cenaze sahibi aileye de taziyelerini sundu ve sohbet etti.


Prof. Giray için Teşvikiye Cami’nde Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İBB Zabıtası tarafından omuzlara alınan Giray’ın cenazesi cenaze arabasıyla Sahrayicedid Mezarlığı’na götürüldü ve burada dualarla defnedildi.


Devlet Güzel Sanatlar Akademesi Mimarlık Bölümünü bitiren ve aynı okulda uzun yıllar akademisyenlik yapan Prof. Dr. Muhteşem Giray, proje yarışmalarında da birçok dereceler elde etti. DGSA’da uzun yıllar profesör olarak görev yapan Giray, çeşitli kademelerde yönetim görevini başarıyla yürüttü, 1982 yılında Üniversite statüsüne dönen okulun ilk rektörü oldu. Mimarlık hayat boyunca yüzlerce öğrenci yetiştiren Giray, Koruma Kurulu üyelik ve başkanlığı da yaptı.


İBB


Geri Dön