28 / 04 / 2024

Mimar ve mühendisler sigortayı ihmal etmemeli!

Mimar ve mühendisler sigortayı ihmal etmemeli!

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinin Türkiye’nin büyümesindeki en büyük paya sahip iş alanları olduğunu dile getirdi.



VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinin Türkiye’nin büyümesindeki en büyük paya sahip iş alanları olduğunu belirterek, “Bu projelerin tasarım ve inşa sürecinde birçok mimar ve mühendis görev alıyor. Bu meslek gruplarının ise üçüncü kişilere yönelik çok ciddi sorumlulukları bulunuyor. Bu sorumlulukların mutlaka sigorta güvencesine alınması gerekiyor” dedi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, Türkiye’deki inşaat sektörünün dinamizmi ve hızlı büyümesinin dikkat çekici olduğunu belirterek, “Son yıllardaki altyapı, enerji, sağlık ve inşaat alanlarındaki kamu ve özel sektör girişimleri bu alandaki büyümenin en önemli etkeni” diye açıklama yaptı. 

Söz konusu projelerde birçok mimar ve mühendisin görev aldığına ve bu kişilerin önemli sorumlukları olduğuna işaret eden Stahl, bu meslek grubunda çalışanların sorumluluklarının sanıldığından daha fazla olabildiğini belirtti. Maximilian Stahl, “Mimar ve mühendisler beklenmedik bir anda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Mesleki sorumluluk sigortası ise beklenmedik durumları güvence altına alan önemli bir araç” dedi. 


Geri Dön