28 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Şap Enstitüsü arazisini yargıya taşıyacak!

Mimarlar Odası Şap Enstitüsü arazisini yargıya taşıyacak!

Mimarlar Odası, Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği Şap Enstitüsü’nün arazisine yüksek yoğunlukta inşaat yapılma kararını yargıya götürüyor.



Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Ankara Hürriyet’in, ‘Ormanın kalbine lojman baltası’ manşetiyle gündeme getirdiği Eskişehir Yolu üzerindeki Şap Enstitüsü arazinde 10 kat yoğunlukla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na verilmesini, yargıya taşımaya hazırlanıyor. Yüksek yoğunluklu yapılaşmaya itiraz eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şap Enstitüsü’nün olduğu alanın yanı ODTÜ kampüsüdür. Eskişehir Yolu üzerinde bu denli yüksek yapılaşma zaten sıkıntılı olan yoğunluğu artıracaktır. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın bu planı onaylaması durumunda yargıya başvuracağız. Plan teklifi, görüş için Belediye Meclisi’ne gelmiştir. Kaçak Saray’ın yapılması için bir çok ağaç kesilmişti ve Orman Genel Müdürlüğü’nün lojmanları yıkılmıştı. Alanın hangi resmi kurum için kullanılacağının belirsiz olduğu notu meclis kararına düşülse de Kaçak Saray için yıkılan lojmanı tekrar yapma niyetinde oldukları açık.


PLANI TAKİPTEYİZ

Büyükşehir Belediye Meclisi planın sakıncalarını Meclis kararında ifade etmesine rağmen, aldığı Meclis kararında plan için olumlu görüş veriliyor, bu da ayrıca çelişkili bir durum. Orman Genel Müdürlüğü’nün talebi ile yapılan plan değişikliğinde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayladığı kararda, plan belirsizlik taşımasına rağmen Belediye Meclisi olumlu görüş vermiştir. Planı takipteyiz.”


Hürriyet Ankara


Geri Dön