12 / 05 / 2024

Eşkişehir yolu şap enstitüsü

Eşkişehir yolu şap enstitüsü

Mimarlar Odası, Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği Şap Enstitüsü’nün arazisine yüksek yoğunlukta inşaat yapılma kararını yargıya götürüyor.

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Bakan Karaismailoğlu: 2053'e kadar demir yolu ağımızı 28 bin kilometreye çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 2053'e kadar demir yolu ağını 28 bin kilometreye çıkaracaklarını söyledi. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklamaları...

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

2021 bütçesinde şehir hastaneleri için 16.4 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçe teklifinde şehir hastaneleri için 16 milyar 392 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödeneği ayrıldı. 

Ankara’da Eskişehir Yolu'nda konut projelerine talep artıyor!

Ankara’nın cazibe merkezi olarak nitelendirilen, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projelere talep artıyor.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Etiler muhtarı Seçil Eşki Yılmaz Etiler'de ev tutamadı!

Etiler Mahalle Muhtarı Seçil Eşki Yılmaz ile amcası ihtiyar heyeti birinci azasının Etiler’de oturmadıklarını iddia ederek şikayette bulunuldu.

Tapulu arazisinden geçtiği iddia edilen yolu kapattı!

Hatay'da tapulu arazisinden geçtiğini iddia eden bir kişi, yolu duvar ördürerek ulaşıma kapattı.

Gaziantep'e yeni şehir hastanesi müjdesi!

Gaziantep'te düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'e yeni şehir hastanesi müjdesi verdi.

Ahşap yapılar büyük depremlere karşı dirençli!

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

Gaziantep Geneyik'e yeni şehir inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Geneyik bölgesinde 4 milyon metrekare alana yeni bir şehir inşa etmeyi planladıklarını müjdeledi.

Antalya'da 'tapulu arazim' diyen kişi yolu trafiğe kapattı!

Antalya'nın Serik ilçesinde, tapulu arazisinden yol geçtiğini iddia eden kişi açtığı davayı kazandı, demir bariyerlerle yolu trafiğe kapattı.

Eşkişehir yolu şap enstitüsü Haberi

Eşkişehir yolu şap enstitüsü

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Hürriyet’in, ‘Ormanın kalbine lojman baltası’ manşetiyle gündeme getirdiği Eskişehir Yolu üzerindeki Şap Enstitüsü arazinde 10 kat yoğunlukla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na verilmesini, yargıya taşımaya hazırlanıyor. Yüksek yoğunluklu yapılaşmaya itiraz eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şap Enstitüsü’nün olduğu alanın yanı ODTÜ kampüsüdür. Eskişehir Yolu üzerinde bu denli yüksek yapılaşma zaten sıkıntılı olan yoğunluğu artıracaktır. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın bu planı onaylaması durumunda yargıya başvuracağız. Plan teklifi, görüş için Belediye Meclisi’ne gelmiştir. Kaçak Saray’ın yapılması için bir çok ağaç kesilmişti ve Orman Genel Müdürlüğü’nün lojmanları yıkılmıştı. Alanın hangi resmi kurum için kullanılacağının belirsiz olduğu notu meclis kararına düşülse de Kaçak Saray için yıkılan lojmanı tekrar yapma niyetinde oldukları...