28 / 04 / 2024

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.



Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler tüm ülkeyi yasa boğarken, depreme karşı ne kadar hazırlıksız olduğumuzu ve yeni afetlerde meydana gelebilecek korkutucu senaryoları da bir bir gün ışığına çıkardı.

Depremin acı hikayeleri her gün basına yansırken,  TMMOB Mimarlar Odası'nın depreme yönelik hazırladığı rapor,  yıkıma neden olan korkunç ihmaller zincirini de gözler önüne serdi.  Depremin ardından hükümet yetkililerinden yıkılan binaların ağırlıklı olarak 1999 öncesinde yapılanlardan olduğu açıklamaları gelmişti.

 TMMOB’un  Mimarlar Odası 6 Şubat 2023 Depremleri Tespit ve Değerlendirme Raporunda ortaya konulan bilgilere göre,  yapılan yanlış uygulamalar ve ihmaller nedeniyle deprem felaketi adeta “geliyorum” dedi.

 Mimarlar Odası nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

EN ÇOK YENİ BİNALAR YIKILDI

Depremden sonra en çok merak edilen konulardan biri yıkılan binaların ne zaman yapıldığı olurken, açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmiş ve " Depremde çöken binaların yüzde 98'i 1999 öncesi yapılmış"  açıklamasını yapmıştı.


Geri Dön