13 / 05 / 2024

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.



TMMOB Raporunda, bölgeye yönelik ayrıntılı bilgiler yer alırken, yapılan ihmaller zinciri de tek tek sıralandı. Raporda, Hatay'a bağlı Payas ilçesinde ekip yetersizliğinden dolayı AFAD'ın arama-kurtarma çalışmasında bulunmadığı, Gaziantep’teki 100.Yıl Atatürk Parkı bölgesinde Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı olması gereken yerin kaçak site ve kolej inşaatında kullanıldığı kaydedildi.

DİYARBAKIR’DA 7 BİNADAN 3’Ü KAÇAK ÇIKTI

Raporda ortaya konulan korkunç bir gerçek ise Diyarbakır'da yıkılan 7 binadan 3'ünün kaçak çıkması oldu.  

Hatay'daki TOKİ evlerinde yapısal hasar ve kayma meydana geldiği, buna karşın güvenlik güçlerinin bölgede inceleme yapılmasına müsaade etmediği kaydedildi.

  Mimarlar Odası nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Raporda dikkat çeken bir başka acı ihmal  Malatya’da yaşanırken,  Bostanbaşı Mahallesinin daha önce kayısı bahçeleri için kullanıldığı ve burada zemininin yüksek katlı yapılaşmaya uygun olmamasına karşın bölgenin son 10 yılda hızlı şekilde yapılaşmaya açıldığı ve depremde ağır şekilde yıkıldığı belirtildi.

10 MİLYON BİNA DEPREMDE YERLE BİR OLABİLİR

Türkiye’deki olası depremlere karşı binaların durumunun da değerlendirildiği raporda, mevcut yapı stokunun yüzde 60’ının mimarlık ve mühendislik hizmeti almadan yapıldığı belirtildi.

 10 milyondan fazla binanın sağlıksız ve afetlere karşı dayanıksız durumda bulunduğunun altı çizilen raporda, 2012 yılından bu yana sadece 213 bin binada,  896 bin 350 bağımsız birim için riskli yapı tespiti yapıldığı da kaydedildi.

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

İhtiyacı olan kaçırmasın… Ziraat Bankası başvurana belgesiz, şartsız 50 bin TL veriyor!

Altın borcu olan bu ara günü gününe takip etsin... Uzmanlar o ihtimale karşı peş peşe uyardı!

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!


Geri Dön