02 / 05 / 2024

Mimarlık basittir, zor olan basiti yapmaktır!

Mimarlık basittir, zor olan basiti yapmaktır!

YEM'de gerçekleştirilen Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında mimarlık konusu mercek altına alınıyor. Mimarlık Haftası etkinlikleri 6 Ekim'e kadar devam edecek.



2-6 Ekim 2017 tarihleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de yapılan Mimarlık Haftası etkinliklerinde "mimarlık" mercek altına alındı.


"Eğitimcilerle Mimarlık" oturumu ERA Mimarlık Kurucusu Prof.Dr. Ertun Hızıroğlu’nun moderatörlüğünde yapıldı. Oturuma Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şengül Öymen Gür, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Yalınay Çinici, DEÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi / İkiartıbir Mimarlık Kurucu Ortağı Doç. Dr. Deniz Dokgöz ile Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi / Azaksu Mimarlık Kurucu Ortağı Doç. Dr. Adnan Aksu konuşmacı olarak katıldı. 


Doç Dr. Aksu: “Mimar sadece bir aktör”

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi / Azaksu Mimarlık Kurucu Ortağı Doç. Dr. Adnan Aksu, mimarlığın sadece yetenek olmadığının altını çizdi. " “Mimarlık tamamen disiplinsiz bir meslektir. Kabul görmüş bir takım kurallar vardır. Aynı zamanda da bu kurallar oldukça kaygandır. Mimarlık işte bu çok kaygan ve kesin kabul görmüş bilgi ile yapılamayan bir meslektir" diyen Aksu, mimarların sadece aktör olduğunu ifade etti. 


Gür: “Korkmayın mezarlık tasarlayarak da istihdam edilebilirsiniz”

Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şengül Öymen Gür, iti bir mimarın kendisini sürekli geliştirmesi gerektiğini söyledi. Mimarların kendisini yetiştirmesi gerektiğini savunan Gür, "Bir mimar mezarlıklar müdürü olarak bile istihdam ediliyor. Mezarlık tasarlayarak da istihdam edilebilirsiniz." dedi. 


Dokgöz: “Mimarlık basittir. Zor olan ise o basiti yapmaktır”

DEÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi / İkiartıbir Mimarlık Kurucu Ortağı Doç. Dr. Deniz Dokgöz, mimarlıkta gezmenin, okumanın ve gözlemlemenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Dokgöz, "Mimarlık çok basittir. Zor olan ise o basiti yapmaktır" dedi. 



Geri Dön