29 / 04 / 2024

MIPIM'e Türkiye 2. defa onur ülke olarak katılıyor!

MIPIM'e Türkiye 2. defa onur ülke olarak katılıyor!

Bu yıl Cannes'da 25,'si gerçekleştirilen dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM'e Türkiye 2. defa onur ülke olarak katılırken fuara İstanbul Fuar Merkezi ve kentsel dönüşümün damga vurması bekleniyor...



Bu yıl Cannes'da 25,'si gerçekleştirilen dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM'e Türkiye 2. defa onur ülke olarak katılırken fuara İstanbul Fuar Merkezi ve kentsel dönüşümün damga vurması bekleniyor.



İSTANBUL Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük gayrimenkul ve ticaret fuarı olan MIPIM, bu yıl da uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirlerini Cannes'da bir araya getirecek. Sağlam ekonomisi ve büyük potansiyeli nedeniyle Türkiye'nin ikinci defa Rusya ve Brezilya ile onur ülke olarak katıldığı, "Neden Türkiye'ye yatırım yapmalı" sorusuna cevap vereceğimiz fuar dünya arenasında yer almak isteyen markaların kendilerini gösterecekleri en önemli organizasyon olarak gösteriliyor. Fuarın arayıp da ulaşılamayacak yatırımcıları ve projeleri bir araya getirdiğini söyleyen MIPIM Fuarı'nın Türkiye Temsilcisi Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, fuara  Ankara  Ticaret Odası (ATO) ve İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) da katılacağını, Deloitte'in 2014 Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunu ilk defa bu fuarda açıklayacağını söyledi. Fuara firmaların katılması kadar projelerinde katılmasının önemli olduğunu belirten Aközer şunları söyledi: "Fuara İstanbul Finans Merkezi ve Kentsel Dönüşüm'ün damga vuracağını düşünüyorum. Tüm ilgi Türkiye üzerinde yoğunlaşacaktır. Gündeme getireceğimiz bu gibi büyük projelerimiz sayesinde pek çok inşaat şirketi de projelerde yer almaları nedeniyle dünyada isimlerini duyurabilirler. Avrupa ülkeleri bu fuara her yıl katılsalar da potansiyelleri bizim kadar yüksek değil." 


ÖN ÇALIŞMA YAPMAYAN VERİM BEKLEMESİN 


MIPIM'in yatırımcılarla proje sahipleri için oluşturulmuş bir sosyal ağ olduğunu belirten Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, fuara katılacak firmaların fuar öncesi çalışmalanyla 4-5 randevuyu önceden organize etmelerinin önemli olduğunu söyledi. Aközer, "Katılımcıların irtibat bilgileri resmi olarak paylaşılıyor. Alkaş olarak biz de katılımcılara toplantı organize etmeleri konusunda yardıma oluyoruz. Katılımcıların 8-9 doğru yatırımcıyla doğru projeyi buluşturduklan toplantı gerçekleştirmeleri verimli bir MIPIM geçirmelerini sağlayacaktır" dedi. 


CANNES TOPLANTI ŞEHRİ OLACAK 


Cannes'in yatırımcılarla dolacağını belirten Alkaş Genel Müdürü YoncaAközer şunları söyledi: "Şehirde restoranlara kadar her nokta şirketlerin projelerini anlattığı bir toplantı şehri haline geliyor. Bazı firmalar yat kiralayarak toplantılarını çok daha sakin bir ortamda gerçekleştirmeyi de tercih ediyor. Türkiye olarak bizde Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin akşam yemeğinin yanı sıra İstanbul Fuar Merkezi, Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Yolculuğu, Türkiye'nin Mimarları Sahnede gibi paneller ve oturumlarla projelerimizi dünyaya tanıtacağız." 


KATILIMCI FİRMALAR NETLEŞMEYE BAŞLADI 


Geçtiğimiz yıl Türkiye'den 28 markamn stant, 698 kişinin ise münferit olarak katıldığı gayrimenkul ve ticaret fuarına katılım için kayıtlar devam ederken MIPIM 2014'e stant ile katılmak üzere ilk kayıt yaptıran firmalar; Vadistanbul, Viatrans, Esas Gayrimenkul Öncüoğlu + ACP Mimarlık, Yorum İnşaat, IMS Proje Yönetimi ve Danışmanlık, Gayabank, Mimarlar Workshop, Proplan Proje Yönetim, Nef, Karaoğlu-DS Mimarlık oldu. Fuara 20 bin katılımcı sayısına ulaşması bekleniyor. 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön