12 / 05 / 2024

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!



MİRAS KALAN TAPUYU ÜZERİNE ALMADAN SATIŞ YAPILIR MI?

Miras kalan gayrimenkul satışını gerçekleştirebilmek için tüm varislerin tapuya gitmesi ya da ortak bir temsilci atamaları yeterli olacaktır. Varisler, gayrimenkul satışı konusunda anlaşamadıkları zaman Sulh Mahkemesi'ne başvuruda bulunabilir.

MİRASÇI HİSSESİNİ BAŞKASINA SATABİLİR Mİ?

Miras payının devri sözleşmesi ile miras payının tamamı ya da bir bölümü üzerinde gerek mirasçıların birbirlerine gerek ise üçüncü kişilere devri mümkündür.

BABA ÖLÜRSE MİRAS ANNEYE GEÇER Mİ?

Vefat eden kişinin çocuğu bulunmuyorsa miras, ölen kişinin eşine veya anne, babasına ve kardeşlerine düşer. Eğer ölen kişinin eşi bulunmuyorsa, miras anne ve babası ile kardeşleri arasında eşit olarak paylaştırılır. Bekar olarak ölen bir kişinin mirası, anne ve babasına eşit olarak pay edilir.

KARDEŞLER ARASINDA MİRAS PAYLAŞILMAZSA NE OLUR?

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz eder ise çoğunluğun talebine bakılır. Kardeşler arasında miras paylaşımında anlaşmazlık halinde çoğunluğun talebi ile miras hakları satış yolu ile eşit paylaşılabilir. Satışla düzenlemelerde satış değeri ve itirazlar miras davasının süresi uzayabilir.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Deprem bölgesine kaç konut yapılacak? TOKİ deprem konutları ödeme koşulları nelerdir?


Geri Dön