Genel

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?

Mirasçılar arasında bazen anlaşmazlıklar, bir fikir etrafında buluşamama durumları baş gösterebilir. Böyle durumlarda satış işlemi için bir mirasçı imza vermezse ne olur? İşte Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? sorusunun yanıtı!Bir ev ya da arsa satışında eğer mirasçılardan biri satış işlemini onaylamaz ve imza vermezse ne olacağı merak ediliyor

Miras intikali gerçekleştikten sonra her mirasçı aynı fikirde olmayabilir. Bir ev ya da arsa satışında eğer mirasçılardan biri satış işlemini onaylamaz ve imza vermezse ne olacağı merak ediliyor. İşte bu konu üzerine “Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?” sorusunun detaylı yanıtı…

MİRAS İNTİKALİ NEDİR?

Miras intikaline dair tanımlama Medeni Kanun’da yer alır. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın ev ya da arsa vs. malların sahibi ölürse, mirasın veraset ilamı veya mahkemeden çıkan veraset belgesinde bulunan mirasçılara intikaline yani mirasın geçmesine miras intikali denir.

MİRASÇILARDAN BİRİ İMZA VERMEZSE SATIŞ GERÇEKLEŞİR Mİ?

Mirasçılar her zaman anlaşamayabilir. Örneğin; kendilerine miras kalan kardeşler ve diğer mirasçılar aralarında eğer bir anlaşmazlıklar varsa bir uzlaşma sağlanamıyorsa, bir araya gelip mirası paylaşamıyor ve kendilerine kalan mirasın intikalini yapmayı başaramayabilirler.

Bir kişinin ölümünden sonra geride birden çok mirasçının bulunması halinde ne olacağı 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 640. maddesinde açık bir şekilde belirtilmektedir. İlgili kanunun ilgili maddesinde haklar şöyle düzenlenmiştir:

“Mirasçılardan her biri, sözleşme ya da kanun kapsamında ortaklığı sürdürmekle yükümlü olmadıkça, her zaman mirasın paylaşılmasını isteme hakkı bulunmaktadır.”

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Emekli olan kişi sigortalı çalışabilir mi?

Tapuda elden para verilir mi?