30 / 04 / 2024

Mist İnşaat, Fikirtepe'de ada sıkıntısı raporuna itiraz etti!

Mist İnşaat, Fikirtepe'de ada sıkıntısı raporuna itiraz etti!

Mist İnşaat, Fikirtepe'de sıkıntılı adalarda yaşanan sorunlara değinilen rapora itiraz ederek firmanın 23. Ada'ya hak sahiplerinin yüzde 60'lık kısmının yazılı talebiyle girdiğini ve bu adada anlaşma oranının yüzde 72'yi geçtiğini açıkladı...



Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında sıkıntılı adalara dair hazırlanan rapora Mist İnşaat'tan itiraz geldi... Mist İnşaat, Fikirtepe Dumlupınar Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri (FİDEM) Derneği tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve bakanlık müsteşarlarına sunulan raporda 23.Adada yaşanan sıkıntıya dair tespite itiraz etti. 


FİDEM tarafından hazırlanarak Bakanlığa sunulan raporda ne deniliyordu?


23 No'lu Ada: Bu adada imzalarına 2 yıl önce başlayan Anka Yapı, yüzde 50'lerde imzası varken geçtiğimiz aylarda yeni kurulan Mist Yapı firması bu adaya girerek hem diğer boşta kalanların imzalarını hem de daha önce Anka Yapı'ya imza atan hak sahiplerinden 5-6 kişiyi ikna ederek kendi firmasına dahil etti.



Mist İnşaat Hukuk Müşaviri Av. Mehmet Cihat Sarı imzalı açıklama şöyle;

 

"Fikirtepe ile ilgili olarak https://emlakkulisi.com.tr/idris-gulluceye-sunulan-fikirtepe-son-durum-raporu/296076 adresinde 23 numaralı ada ile ilgili yapmış olduğunuz haberden dolayı, Emlakkulisi.com'a verdiğimiz değerden ötürü yanlış bilgileri düzeltmek için doğru bilgileri vermeyi uygun gördük.


1-) Bazı dernekler maalesef ki Fikirtepe halkının değil bazı firmaların çıkarlarını temsil ettiği kanaatindeyiz. Zaten verdiği bilgiler de bu yöndedir.


2-) Mist İnşaat, İmdat EKŞİ’nin firması olup, İmdat EKŞİ Türkiye genelinde alt yapıdan üst yapıya, barajdan toplu konutlara varıncaya kadar 40 yıllık bir tecrübeye sahiptir.


3-) Söz konusu adada ada sakinlerinin yaklaşık yüzde 60’lık bir bölümünün yazılı talebiyle Mist İnşaat bu adaya girmiştir.


4-) Mist İnşaat şu anda söz konusu adada hak sahipleri ile anlaşma oranı olarak yüzde 72 oranını geçmiştir ve 12.08.2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etmiştir.


5-) Mist İnşaat sadece doğruların ve halkın çıkarlarına yönelik hareket etmektedir. Bu bağlamda gerçeği gören arsa maliklerinden de “63 kişi” diğer firma ile sözleşmesini tek taraflı fesih ederek Mist İnşaat ile sözleşme imzalamıştır.


Sonuç olarak bazı çıkar gruplarının ve farklı beklentileri olan kişilerin beyanları ile Fikirtepe’nin ve Fikirtepe halkının gerçekleri örtüşmemektedir.


Bu yazı, sizlerin doğru habercilik anlayışına sahip olduğunu düşündüğümüzden ve sizler aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır."


Geri Dön