18 / 05 / 2024

MİT, Saray Spor Tesisleri'ni akademi yapacak!

MİT, Saray Spor Tesisleri'ni akademi yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Saray Spor Tesisleri 'nin MİT Müsteşarlığı 'na devredilmesini kararlaştırdı. Ankaragücü tesisleri terkedecek ve tesisler  'Milli İstihbarat Akademisi' olarak kullanılacak!



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'in başkanlığındaki meclis toplantısında, Pursaklar ilçesindeki 601 bin 163 metrekarelik Saray Spor Tesisleri 'nin MİT Müsteşarlığı 'na devredilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Karar doğrultusunda söz konusu tesislerin MİT Müsteşarlığı 'na, 'Milli İstihbarat Akademisi' olarak kullanılmak üzere gerekli işlemler sonuçlanıncaya kadar (1 yıl) tahsisinin yapılması öngörülüyor. Ankaragücü 'nün sözleşmesinin bitmesinin ve söz konusu alanı boşaltmasının ardından tesislerin devir işlemleri başlayacak.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ İLE PROTOKOL

Meclis toplantısında ayrıca, organize sanayi bölgeleri ile yapılacak protokolle ilgili gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. Kararla ilgili olarak, 'Belediye imkanları ile yapılan asfalt, kaldırım, alt yapı, ağaçlandırma, itfaiye ve diğer belediye hizmetlerinin organize sanayi bölgelerine ücretsiz olarak verilebilmesi için karşılıklı protokol düzenlenmelidir' denildi.

AA


Geri Dön