29 / 04 / 2024

Mithat Yenigün'den seçim kararı açıklaması!

Mithat Yenigün'den seçim kararı açıklaması!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Seçim kararı, iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir" dedi.



TMB Başkanı Mithat Yenigün seçimlerin erkene alınması hakkında açıklama yağtı. İşte Yenigün'ün açıklaması;

Ekonomi, belirsizlikleri sevmez; iş dünyası, önünü göremeyince karar almakta zorluk çeker. Ülkemizde de seçimin ne zaman yapılacağı tartışmaları uzun sürebilir, Türkiye ekonomisi bu belirsizlik ortamından zararlı çıkabilirdi. Bu bakımdan dün Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerin 24 Haziran’da yapılması konusundaki kararını memnuniyetle karşılıyoruz.

Belirsizliklerin ortadan kalkması ve seçimlerin hızla yapılacak olması, iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir. 

Ekonomide kırılganlıkları artırabilecek uzun bir seçim ekonomisi yaşamayacak olmamız açısından da karar önemlidir. 

Etkileyici bir büyüme performansı gösterdiğimiz 2017 yılının ardından bu yıl gerek hükümetimiz için gerekse iş dünyası olarak yapacak çok işimiz bulunmaktadır. Kararın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor; seçimlerin hemen ardından gündemimizin halkımızın refah artışı ve mutluluğu için ekonomiye, sürdürülebilir büyümenin sağlanması için atılması gereken adımlara dönmesini önemsiyoruz. 

TMB Başkanı Mithat Yenigün


Geri Dön